«Kobraen» senket sensasjonslag fra Luxembourg

Tromsø med godt utgangspunkt foran returmøtet.

 MATCHVINNER  Zdenek Ondrasek klarte til slutt å overliste Differdanges keeper Julien Weber og ga Tromsø en viktig hjemmeseier i tredje kvalikrunde i Europa League. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MATCHVINNER Zdenek Ondrasek klarte til slutt å overliste Differdanges keeper Julien Weber og ga Tromsø en viktig hjemmeseier i tredje kvalikrunde i Europa League. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

• Tromsø - Differdange 1-0

TROMSØ (Dagbladet): En svak juli måned har sendt Tromsø rett ned i nedrykksstriden i Tippeligaen.

Men samtidig som det ene svake resultatet har avløst det andre i den hjemlige serien, har fjorårets Tippeliga-firer klart å kjempe seg til den tredje kvalikrunden i Europa League.

Siste hinderet foran en potensielt lukrativ play-off runde er det luxembourgske amatørlaget Differdange.

At det ikke blir en enkel oppgave ble tydelig etter kveldens møte på Alfheim Stadion.

I 75 minutter stanget et stadig mer frustrert hjemmelag mot et hardtkjempende bortelag. Så slo fjorårets Tippeliga-toppscorer Zdenek «Kobra» Ondrasek endelig til. Etter flott forarbeid av back Hans Norbye, kunne den tsjekkiske spissen enkelt banke inn den forløsende scoringen.

Takket være hans egen mor, mener spissen.

- Jeg scorer alltid når min mor er på stadion. I dag var hun er, og jeg scoret. Kanskje jeg skal kjøpe henne noen flere flybilletter opp hit til Tromsø, sier Ondrasek.

Advarte på forhånd Differdange slo sensasjonelt ut nederlandske FC Utrecht, nummer fem i fjorårets Eresdivisie, over to kamper i den andre kvalikrunden og kom til Alfheim med nyvunnet selvtillit.

Og til tross for at samtlige spillere hos motstanderen ikke har fotball som sin primære inntektskilde, hadde både Tromsø-trener Agnar Christensen og TIL-spillerne gjentatt alvoret til det nærmest kjedsommelige i forkant av kveldens møte.

Men årets Tromsø-utgave er langt fra like giftige som fjorårets og igjen skulle «Gutan» få problemer med å omsette sjansene.

Endelig for Ondrasek Nevnte Zdenek Ondrasek fikk en gylden mulighet da han ble flikket gjennom den luxembourgske forsvarsmuren halvveis i den første omgangen. Til «Kobraens» fortvilelse var det riktig nok keeper Julien Weber, som til daglig jobber som hjelpepleier på et gamlehjem, som kom seirende ut av møtet med Tromsø-spissen.

Amatørlaget fra Luxembourg var heller ikke helt sjanseløs før pause.

Mens hele TIL-forsvaret fulgte bortelagets stjernespiss Omar Er Rafik, lurte Jeremy Meligner seg fri på bakerste stolpe. Heldigvis for hjemmelaget gikk Meligners heading rett på keeper Marcus Sahlmann.

Etter sidebyttet var det bare Tromsø det handlet om. Magnus Andersen, Saliou Ciss og, igjen, spiss Ondrasek hadde store muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen.

Til slutt var det fjorårets store Alfheim-helt, «Kobraen» Ondrasek som reddet kvelden. Og med det er play-off muligheten langt større.

- Det gir oss et langt bedre utgangspunkt foran returmøtet, mener Tromsø-trener Agnar Christensen, som samtidig gir ros til gjestene og deres gode forsvarsspill.

Neste torsdag reiser Tromsø til Luxembourg for andre del av oppgjøret med amatørlaget Differdange.