«Kobraen» sørget for seier etter to minutter på banen

Tromsø slo Fredrikstad.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Fredrikstad 1-0

Tsjekkeren Zdenek «Kobraen» Ondrasek kom til Tromsø som et ubeskrevet blad, bare to uker før seriestarten.

Sammen med den hjemvendte Alfheim-helten Ole Martin Årst skal 23-åringen erstatte fjorårets spisspar, Sigurd Rushfeldt og Mostafa Abdellaoue.

Det ble litt av en drømmedebut for Ondrasek. Et kvarter ut i andre omgang erstattet han Årst. To minutter senere stanget han hjemmelaget i føringen.

Kraftig snøvær Til da hadde det vært relativt kjedelig i Tromsø, og det kraftige snøværet hadde tatt mye av oppmerksomheten. Snøen lavet nemlig ned og la seg som et hvitt teppe over kunstgresset på Alfheim.

I første omgang entret banemannskapene matta flere ganger for å rydde vekk snøen langs de viktigste linjene.

Stikk i strid med forventningene var det gjestene som trivdes best i vinterværet, og etter 16 minutter kom deres første ordentlige målsjanse. Tarik Elyounoussi spilte til Etzaz Houssain, som fikk stå upresset innenfor seksenmeteren. Avslutningen var god, men TILs nye keeper, Benny Lekström, presenterte seg med en fantastisk redning.

Hjemmelaget tok over i andre omgang TILs største sjanse i første omgang kom på overtid. Thomas Drage headet mot lengste hjørne, men Jon Knudsen var kjapt ned og fikk avverget på imponerende vis.

I andre omgang snødde det noe mindre, og hjemmelaget fant seg mer tilrette. Få minutter etter hvilen vendte Thomas Kind Bendiksen opp og skjøt. Igjen måtte Knudsen ut i full strekk for å slå ballen til corner. 

Like etter presenterte spilleren med nummer 13 seg for TIL. For alle andre betyr tallet ulykke, men for Ondrasek ble det litt av en drømmedebut. Målet kom etter et innlegg fra Ruben Yttergård Jenssen.

Hjemmelaget var farlig frampå flere gang mot slutten, men kampen endte 1-0.

I neste kamp reiser TIL til Aalesund, mens Fredrikstad tar imot Stabæk hjemme i plankebyen.

SNØKAOS: Første omgang ble spolert av et vanvittig snøvær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
SNØKAOS: Første omgang ble spolert av et vanvittig snøvær. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer