EN MILLIMETER: Av og til er en en millimeter nok. Det var det som skilte Johannes Thingnes Bø fra VM-gullet på 20-kilometer i Holmenkollen i dag. Franske Martin Fourcade tok sitt fjerde strake VM-gull.
EN MILLIMETER: Av og til er en en millimeter nok. Det var det som skilte Johannes Thingnes Bø fra VM-gullet på 20-kilometer i Holmenkollen i dag. Franske Martin Fourcade tok sitt fjerde strake VM-gull.Vis mer

- Kødder du? Var jeg så nære å bli verdensmester på hjemmebane..!

Johannes Thingnes Bø én millimeter unna gullet da Martin Fourcade satte historisk VM-rekord.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Herrenes normalprogram er VM-øvelsen som er mest åpen - og utviklingen i løpet ble akkurat så spennende og dramatisk som kan kunne forutse.

Først og fremst må vi hylle franske Martin Fourcade, som vant sitt fjerde strake VM-gull, men den tankene våre går til er Johannes Thingnes Bø. 22-åringen kjempet i teten hele løpet, men med ett minutt tillegg på den fjerde og siste skytingen, så bikket sekundene ikke yngstebror Bøs vei i Holmenkollen.

- Å, det er én millimeters bom, utbrøt NRKs mann med kikkert på standplass, Ola Lunde, om missen til Thingnes Bø.

Og da Thingnes Bø fikk se missen på NRKs monitor etterpå, så trodde han knapt det han så:

- Komedie - Kødder du? Var jeg så nære å bli verdensmester på hjemmebane? Dette er nesten en komedie. Men jeg er likevel fornøyd med løpet mitt, og disse fjerdeplassene gjør meg bedre på lengre sikt. Totalen begynner å bli bra, og jeg er bare 22 år gammel. Jeg har tiden foran meg, sa Johannes Thingnes Bø.

Marginene har på ingen måte vært på Thingnes Bø sin side i dette mesterskapet, med den sure fjerdeplassen i tre løp.

Største mesterskap For Martin Fourcade ble det derimot en av de største kveldene i hans karriere:

Med sitt fjerde VM-gull har franskmannen allerede levert sitt beste mesterskap noen gang - og han kan raske med seg enda to til, med stafett på lørdag og fellesstart på søndag.

Fourcade pådro seg ett minutt tillegg på den andre skytingen, men den ene bommen holdt til en ny seier, 5,1 sekunder for Domnk Landertinger og Simon Eder - to østerrikere som leverte 20 prikkfrie skudd i Kollen.

Med VM-kongens triumf i Kollen i dag skriver han også VM-historie:

Tre strake gull på normalen Martin Fourcade hadde vunnet de to foregående VM-titlene på 20-kilometer, og med sitt tredje strake VM-gull på øvelsen, så ble han den første med ekte hat trick på skiskytingens klassiske øvelse  - som har stått på VM-programmet siden 1958.

Fourcade er nå oppe i ti VM-gull totalt. Emil Hegle Svendsen, Frank Luck og Alexander Tikhonov står med 11 VM-gull, og den trioen kan Fourcade tangere allerede på søndagens fellesstart.

Ole Einar Bjørndalens 19 VM-gull må han derimot stå på en stund til for å ta...

Den norske superveteranen klarte ikke å følge de to strake VM-sølvene, og endte på 17. plass etter 18 treff på 20 skudd.

Tarjei Bø var tredje beste nordmann i mål, men med tre tilleggsminutter så ble det likeve ikke en plassering å snakke om.

- Tre bom var altfor masse, dessverre. Men egentlig var det mye positivt i løpet, for jeg har slitt mye i dette mesterskapet. Jeg jobba bra på skyinga, og klarte å gjøre de jeg skulle. Jeg ga aldri opp, sa Tarjei Bø til NRK.

Emil Hegle Svendsen leverte brukbart på standplass, med 18 treff, men fikk det tungt i sporet, og endte over fire minutter bak verdensmester Martin Fourcade.

- Det var langt bak, så det var kjipt. Men det var noen gode serier inni der, men det var langt bak i løypa. Det ble en tung dag, oppsummerte han overfor NRK.

- Følelsesladet Martin Fourcade sleit med å finne ordene etter sitt fjerde strake gull.

- Vet ikke hva jeg skal si. Dette er veldig følelseladet. Jeg elsker Norge, og dere er så gode mot meg, sa Fourcade -som også hadde pappaen sin og andre familiemedlemmer på tribunen.