Eliteserien

- Kødder du!?

Osame Sahraoui (21) var fullstendig ustoppelig i derbykampen mellom Vålerenga og Lillestrøm. Det fikk flere eksperter til å finne fram de store ordene.

MAGI: Osame Sahraoui tryllet frem både mål og målgivende for Vålerenga mot erkerival Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB
MAGI: Osame Sahraoui tryllet frem både mål og målgivende for Vålerenga mot erkerival Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Lillestrøm 3-1

INTILITY ARENA (Dagbladet): Det ble en perfekt kveld for alle i kongeblått på Intility Arena etter at Vålerenga slo Lillestrøm 3-1 i hovedstaden.

Hovedrollen ble spilt av Osame Sahraoui som vartet opp med to scoringer, og hadde målgivende på Torgeir Børven sin scoring.

- Hvis man noen gang skal sette en tier på børsen, så skjønner jeg ikke hva mer du må gjøre enn å score to og legge på sølvfat for den tredje i et derby, sa Eurosport-ekspert Christian Gauseth om det han hadde sett fra Sahraoui.

Også TV 2s Mina Finstad Berg var fra seg av begeistring fra det hun hadde sett fra Vålerenga-juvelen.

- Osame Sahraoui, kødder du med trynet mitt, skrev TV 2-eksperten på sin Twitter-konto.

Espen Garnås reduserte til 1-2 før Sahraoui punkterte oppgjøret i hovedstaden. 3-1-seieren gjør at Vålerenga, som er på femteplass, nå har fem poeng opp til medaljeplass. På tredjeplass finner vi nettopp Lillestrøm.

Dette er første gang Vålerenga slår Lillestrøm på Intility Arena siden juni 2018. Den gangen var det Bård Finne som ble kampens eneste målscorer i hovedstaden.

- Fantastisk

Kampen store spiller, Sahraoui, var i ekstase etter kampen.

- Det er helt fantastisk. Vi skulle revansjere det som skjedde mot Lillestrøm forrige gang. Se på denne gjengen her, sier Sahraoui til Discovery, og sikter til sine lagkamerater.

Han følger opp:

- At jeg fikk scora to mål for dem (fansen), det betyr mye.

STJERNE: Osame Sahraoui jubler etter å ha scora mot Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB
STJERNE: Osame Sahraoui jubler etter å ha scora mot Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

- Det er en av de morsomste opplevelsene jeg har vært med på, sier Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

Lillestrøm-trener Geir Bakke var naturligvis ikke like glad som sin trenerkollega.

- Det er aldri noe morro. Vi er skuffa over at vi ikke klarer å hamle mer opp med Vålerenga. Utrolig irriterende det 3-1 målet, fordi da føler jeg vi kjører de, sier Bakke.

Sahraoui-magi

Det skulle ikke ta lang tid før det tok fyr - bokstavelig talt - på et fullsatt Intility Arena da de to lags supportere klemte til med bluss og tifo.

Det skulle likevel ta litt lengre tid før det virkelig eksploderte på banen, men da Osame Sahraoui fikk både tid og rom på venstrekanten, midtveis i første omgang, så smalt det.

21-åringen bredsidet ballen, som snek seg inn i det lengste hjørnet bak en utslått Mads Hedenstad Christiansen.

- Han sender Intility og Vålerenga-fansen til himmels. Det er så lekkert og så følsomt, kommenterte Discoverys Kenneth Fredheim i det nye bluss og jubelscene var å finne hos Vålerenga-supporterne.

KOK: Slik så det ut fra Vålerenga-supporterne før oppgjøret. Foto: Jonas Giæver/Dagbladet.
KOK: Slik så det ut fra Vålerenga-supporterne før oppgjøret. Foto: Jonas Giæver/Dagbladet. Vis mer

Lillestrøm forsøkte å presse seg inn utlikningen, men sjansene ble oppsummert av Thomas Lehne Olsens hoderisting etter en misbrukt sjanse like pause.

Men der Lillestrøm feilet, så skulle Vålerenga og Sahraoui vise seg å ha et ess i ermet før pause.

Første omgangs store spiller danset seg forbi Colin Rösler, og vippet ballen inn foran mål. Der inne ventet Torgeir Børven, som kunne bukke inn 2-0.

- Regissøren er kampens store, store, lille spiller; Osame Sahraoui, skrek Fredheim i Discoverys kommentatorboks.

- Det der er ren målteft, samstemte ekspert Christian Gauseth om Børven, fra sin kommentatorplass. Han fulgte opp og beskrev den målgivende pasningen fra Sahraoui som «fotballporno».

GULT: Lillestrøm møtte opp mannssterke på tribuneplass søndag kveld. Foto: Jonas Giæver/Dagbladet
GULT: Lillestrøm møtte opp mannssterke på tribuneplass søndag kveld. Foto: Jonas Giæver/Dagbladet Vis mer

Scoringa ble omgangens siste hendelse. Til øredøvende jubel kunne Vålerenga gå til pause med 2-0-ledelse over Lillestrøm.

Rett i strupen

Men skulle den første omgangen handle om Vålerenga, så hadde Geir Bakke kommet med noen velvalgte ord. I det 50. minutt så dro kanarigule fram et av sine største våpen; Dødball.

Etter en retur fra Magnus Sjøeng i Vålerenga-buret, kriget Espen Garnås ball inn i mål, og reduserte til 1-2.

- Det er den tolvte dødball-scoringen for Lillestrøm denne sesongen, sa Fredheim om Garnås' scoring. Forsvareren scora også i det motsatte oppgjøret, da Lillestrøm vant 2-0.

Kampen jevnet seg mer og mer ut i løpet av den andre omgangen, der begge lag trøkket til i dueller, men uten helt å skape de største målsjansene.

RØFT: Det ble røft og tøft mellom flere av VIF- og LSK-spillerne. .Foto: Annika Byrde / NTB
RØFT: Det ble røft og tøft mellom flere av VIF- og LSK-spillerne. .Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Thomas Lehne Olsen føler nok han burde ha utliknet for Lillestrøm da Gjermund Åsen fant ham med en utsøkt pasning i det 70. minutt. Dessverre for de gulkledde skjøt superspissen hull i lufta, og ballen rullet inn til Sjøeng.

Men denne kvelden skulle handle om én mann; Osame Sahraoui. Garnås og Lillestrøm forsøkte å drible seg ut bakfra, men Tobias Christensen fikk brutt opp spillet.

Ballen ramlet til Vålerengas nummer ti, og etter å ha revet seg vekk fra en Lillestrøm-spiller, så hamret han inn sitt andre mål.

Fra kommentatorplass oppsummerte Fredheim:

- Den lille magikeren er ustoppelig.

Lillestrøm maktet ikke å spille seg inn igjen i kampen, og dermed sin første kamp mot Vålerenga siden 2018. Det endte 3-1 til Vålerenga over erkerival Lillestrøm.

Dermed skiller det bare fem poeng mellom de to rivalene. Det er likevel Lillestrøm på tredjeplass som kan se på tabellfemmer Vålerenga.

Tabell, Eliteserien

Molde21163247-1951
Bodø/Glimt21125453-2641
Lillestrøm21125437-2041
Rosenborg21117345-2840
Vålerenga21113736-2936
Viking2185835-3329
Strømsgodset2185833-3129
Tromsø2169629-3527
Odd21831023-3527
Haugesund21741031-3325
Aalesund2167823-3125
HamKam21411625-2623
Sarpsborg21711335-4122
Sandefjord21641134-4722
Jerv21421515-4814
Kristiansund21341421-4013

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer