Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koeman kaller juleprogrammet latterlig

44 timer mellom to kamper.

 KRITISK:  Southampton-manager Ronald Koeman reagerer på det tøffe kamprogrammet i Premier League i jula. 2. juledag møter de Arsenal. 44 timer senere møter de West Ham. Foto: NTB Scanpix.
KRITISK: Southampton-manager Ronald Koeman reagerer på det tøffe kamprogrammet i Premier League i jula. 2. juledag møter de Arsenal. 44 timer senere møter de West Ham. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Southampton-manager Ronald Koeman synes juleprogrammet i engelsk fotball er altfor tett. Spillerne hans møter West Ham mandag 44 timer etter siste fløyte mot Arsenal lørdag.

- Det er mindre enn to døgn! Det er latterlig, sier Koeman til klubbens YouTube-kanal.

Tapet mot Tottenham sist helg var Southamptons fjerde nederlag på de fem siste seriekampene, og Koemans menn har falt til nedre halvdel av tabellen. Laget tar imot Arsenal i kveldskampen lørdag og reiser så til London for å møte West Ham.

- Spillerne trenger minst 48 timer på å hente seg inn. I fjor måtte jeg gjøre flere endringer på laget som følge av det tette juleprogrammet, og i år kan det bli nødvendig med flere endringer, sier nederlenderen.

Flere managere beklager at det ikke er vinterpause i engelsk fotball. En av dem er Koemans landsmann Louis van Gaal. Manchester United-manageren har tidligere beskrevet juleprogrammet som «ondskap».

Andre mener at det tettpakkede juleprogrammet er en umistelig del av engelsk fotballs tradisjoner. Arsenal-manager Arsène Wenger har uttalt at han ville begynne å gråte om det innføres en vinterpause.

- Dette er en viktig grunn til engelsk fotballs popularitet verden over, mener han. '

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media