Koeman krever seier

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Ajax-trener Ronald Koeman forventer at klubbens første borteseier i Champions League siden 1997 kommer mot Rosenborg.

Den tidligere Barcelona-legenden var svært ordknapp på kveldens pressekonferanse på Lerkendal. Han ville ikke snakke om Rosenborg-spillere, og nektet å røpe noe om hvilke elleve Ajax-spillere som kommer på banen i morgen kveld.

- Jeg prater ikke om motstandernes spillere. Rosenborg har et sterkt kollektiv, sier Koeman på Dagbladet.no sitt spørsmål om hvilke RBK-spillere han har lagt spesielt merke til.

Bergdølmo kan få spille

Så har også Koeman bekymringer med sine egne skadde spillere: Midtbanespiller Maxwell må testes før kampstart, mens stopper Cristian Chivu må få smertestillende hvis han skal på banen i morgen.

André Bergdølmo har slitt benken i den nederlandske klubben den siste tida, men kan bli rumenerens backerstatter mot RBK.

- Han er blant spillerne i troppen, det kan skje, sier Koeman.

De fem siste bortekampene i Champions League har gitt Ajax én uavgjort og fire tap. Koeman er ikke i tvil om hva som vil være et godt resultat i morgen:

- Seier!

Ajax tapte borte mot Inter Milan samtidig med at Rosenborg ble knust av Lyon forrige uke. Og det er Inter-kampen på Lerkendal for to uker siden som har imponert Koeman.

- Jeg så Inter-kampen på video, og Rosenborg spilte meget sterkt. De fortjente mer enn ett poeng, sier Koeman.

Rosenborg er eldre

Nils Arne Eggen trakk fram den nederlandske klubben som sitt forbilde tidligere i dag. Ajax-trener Koeman er delvis enig i at lagene spiller på samme måte.

- Det kan være en likhet i spillestilen, men Rosenborg har et eldre lag. Vi har unge spillere, de har et mer erfarent lag.

Selv om Koeman både behøver og krever seier av stjernespillere som Jari Litmanen og Zlatan Ibrahimovic, har han respekt for trønderne.

- Rosenborg er ikke i dårlig form, det viser kampene deres på hjemmebane, sier han.

(Dagbladet.no)

SJARMTROLL: Ronald Koeman holdt kortene tett til brystet og smilene godt gjemt i bagen da han møtte pressen i trondheim i kveld.