Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronald Koeman med ny jobb

Koeman skal gjenreise Nederlands fotballære

Ronald Koeman ble tirsdag ansatt som Nederlands nye landslagssjef i fotball. Han skal gjenreise et lag som feilet i de to siste kvalifiseringene.

NY SJEF: Ronald Koeman skal han lede et nederlandsk landslag som ligger med brukket rygg. AFP PHOTO / Oli SCARFF
NY SJEF: Ronald Koeman skal han lede et nederlandsk landslag som ligger med brukket rygg. AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederland spilte VM-finale i 2010 og tok VM-bronse i 2014, men mislyktes deretter i forsøket på å kvalifisere seg til det første EM-sluttspillet med 24 deltakere. I fjor høst feilet laget igjen i VM-kvalifiseringen.

Tidligere Everton- og Southampton-manager Koeman får oppgaven med å bøte på det. Første oppgave blir UEFAs nasjonsliga i høst. Der er laget i gruppe med Tyskland og Frankrike.

Deretter følger EM-kvalifisering. Koeman har en avtale som gjelder til VM i 2022.

Koeman spilte 78 landskamper for Nederland. Den hardtskytende liberoen spilte på laget som vant Nederlands eneste internasjonale tittel for menn, EM-seieren i 1988.

Som aktiv spilte han blant annet for Ajax, PSV Eindhoven og Barcelona. Trenerkarrieren innledet han som landslagsassistent, før han hadde tilsvarende rolle i Barcelona. Senere har han vært hovedtrener i klubber som Ajax, Benfica, PSV Eindhoven, Valencia og Feyenoord, før de to siste jobbene har vært i engelsk Premier League.

54-åringen etterfølger Dick Advocaat, som fikk midlertidig ansvar etter at Danny Blind fikk sparken i juni i fjor.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!