NY SJEF: Ronald Koeman skal han lede et nederlandsk landslag som ligger med brukket rygg. AFP PHOTO / Oli SCARFF
NY SJEF: Ronald Koeman skal han lede et nederlandsk landslag som ligger med brukket rygg. AFP PHOTO / Oli SCARFFVis mer

Ronald Koeman med ny jobb

Koeman skal gjenreise Nederlands fotballære

Ronald Koeman ble tirsdag ansatt som Nederlands nye landslagssjef i fotball. Han skal gjenreise et lag som feilet i de to siste kvalifiseringene.

Nederland spilte VM-finale i 2010 og tok VM-bronse i 2014, men mislyktes deretter i forsøket på å kvalifisere seg til det første EM-sluttspillet med 24 deltakere. I fjor høst feilet laget igjen i VM-kvalifiseringen.

Tidligere Everton- og Southampton-manager Koeman får oppgaven med å bøte på det. Første oppgave blir UEFAs nasjonsliga i høst. Der er laget i gruppe med Tyskland og Frankrike.

Deretter følger EM-kvalifisering. Koeman har en avtale som gjelder til VM i 2022.

Koeman spilte 78 landskamper for Nederland. Den hardtskytende liberoen spilte på laget som vant Nederlands eneste internasjonale tittel for menn, EM-seieren i 1988.

Som aktiv spilte han blant annet for Ajax, PSV Eindhoven og Barcelona. Trenerkarrieren innledet han som landslagsassistent, før han hadde tilsvarende rolle i Barcelona. Senere har han vært hovedtrener i klubber som Ajax, Benfica, PSV Eindhoven, Valencia og Feyenoord, før de to siste jobbene har vært i engelsk Premier League.

54-åringen etterfølger Dick Advocaat, som fikk midlertidig ansvar etter at Danny Blind fikk sparken i juni i fjor.

(NTB)