Koeman sparket i Valencia

Cupfinaleseier hjalp ikke.

Trener Ronald Koeman har fått sparken i den spanske eliteserieklubben Valencia. Han fikk beskjeden av klubbledelsen mandag kveld.

I helgen tapte Koemans lag 1-5 for Athletic Bilbao. Det skuffende resultatet førte til at Valencia ligger på 15.-plassen på tabellen. Det er bare to poeng ned til nedrykksstreken.

Resultatet er på ingen måte akseptabelt for en klubb som klarte fjerdeplassen i Spania i fjor og som hadde ambisjoner om mesterligaspill neste sesong. Selv ikke seier i den spanske cupen kunne overskygge den skuffende innsatsen i serien. Getafe ble slått 3-1 i cupfinalen i forrige uke, men det kunne ikke redde Koemans jobb.

Foreløpig er det ikke kjent hva som vil skje i klubben, men alt tyder på at Salvador Gonzalez Marco kommer til å overta som trener inntil videre.

(NTB)

MISTET TÅLMODIGHETEN MED KOEMAN: Ronaldo Koeman startet sin Valencia-karriere med å tape 0-2 hjemme mot Rosenborg. Fortsettelsen har ikke vært stort bedre, og Valencia er bare to poeng over nedrykksstreken. Foto: AP
MISTET TÅLMODIGHETEN MED KOEMAN: Ronaldo Koeman startet sin Valencia-karriere med å tape 0-2 hjemme mot Rosenborg. Fortsettelsen har ikke vært stort bedre, og Valencia er bare to poeng over nedrykksstreken. Foto: AP Vis mer