Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koepka vant US Open med historisk lav score

Det var ikke hvem som helst Brooks Koepka fikk råd av like før han sikret turneringsseier i golfturneringen US Open søndag.

VANT POKALEN: Brooks Koepka vant US Open i golf. Foto: Ross Kinnaird/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VANT POKALEN: Brooks Koepka vant US Open i golf. Foto: Ross Kinnaird/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27 år gamle Koepka snakket med fjorårsvinner Dustin Johnson like før den avsluttende runden søndag.

Etter samtalen svarte han med en avsluttende 67-runde, fem under par. Det holdt til turneringsseier foran japanske Hideki Matsuyama og Brian Harman.

- Det var en lang telefonsamtale til oss å være, rundt to minutter. Men han sa bare et par ting. At jeg må holde med tålmodig og at jeg vil vinne om jeg holder meg tålmodig og bare fortsetter med det jeg gjør, sa Koepka om samtalen med Johnson.

Koepkas avsluttende 67-runde gjorde at han endte totalt 16 slag under par. Dermed tangerte han rekordsummen som først ble satt av Rory McIlroy for seks år siden.

Koepka var i delt ledelse da det gjensto seks hull, men tre påfølgende birdies gjorde at den siste timen med golfspill nærmest ble en fest for amerikaneren.

Bak Koepka fulgte Matsuyama og Harman, begge totalt 12 slag under par.

- Det føles utrolig å få mitt navn på trofeet sammen med så mange andre store navn. Det er en stor ære, sa Koepka etter seieren.

(NTB)

Hele Norges coronakart