Kofler vant i Japan

Ingvaldsen hoppet seg inn i VM-diskusjonen.

 TREDJE SEIER:  Andreas Kofler fra Østerrike tok sesongens tredje verdenscupseier i Sapporio i dag - her i det andre hoppet. FOTO: AP/KYODO/SCANPIX.
TREDJE SEIER: Andreas Kofler fra Østerrike tok sesongens tredje verdenscupseier i Sapporio i dag - her i det andre hoppet. FOTO: AP/KYODO/SCANPIX.Vis mer

Østerrikske Andreas Kofler leverte to gode hopp og vant søndagens verdenscuprenn i Sapporo. Ole Marius Ingvaldsen er VM-aktuell etter sin tiendeplass.

Med svev på 131 og 132,5 meter viste Kofler seg for å være den stødigste hopperen under varierende forhold i Sapporo. 8,2 poeng skilte ned til tyskeren Severin Freund på annenplass. Verdenscupleder Thomas Morgenstern fulgte 2,3 poeng bak der igjen.

- Jeg har ikke alltid hatt flaksen på min side her i Sapporo, men det endret seg i dag. Jeg trives stadig bedre i denne bakken, og spesielt annethoppet var veldig bra. Nå ser jeg fram til å konkurrere i Europa igjen, sa Kofler etter sin tredje seier for sesongen.

Ingvaldsen hoppet 105 og 129,5 meter. Han var bare nummer 24 etter ett svev, men med annenomgangens nest best hopp bar det oppover på resultatlisten for Steinkjer-hopperen.

- Jeg likte det jeg så i det andre hoppet. Ole Marius har stor kapasitet. Han gjorde også noen gode hopp i Harrachov og i Lillehammer. Det er flott at de unge gutta får gode opplevelser i verdenscupen, sa landslagssjef Mika Kojonkoski til NTB.

Han fulgte rennene i Japan fra fjernsynsstolen. Finnen åpner for at Ingvaldsen kan få en av plassene på det norske VM-laget. — Selvfølgelig er Ole Marius aktuell for VM-laget. Dersom han fortsetter utviklingen er han en kandidat til mesterskapet i Oslo, sa Kojonkoski.

Oppløftende unggutter Grongs Vegard Haukø-Sklett ble nummer 12. Han var på femteplass etter sitt første hopp, men skuffet med 107 meter i det andre. Sprovas Andreas Stjernen ble nummer 22.

- Jeg føler at vi fikk noen gode resultater selv om vi hadde med B-laget denne gangen. Vegard har stort potensial. Han blir sakte, men sikkert bedre til å takle den mentale biten i konkurranser. Han forstår bedre og vet hva han skal konsentrere seg om under renn, lød den positive dommeren fra Kojonkoski.

Leder klart Verken Kim René Sorsell Elverum, Kenneth Gangnes eller Atle Pedersen Rønsen tok seg til finaleomgangen. De beste norske hopperne deltok ikke i Sapporo.

- Det var igjen vanskelige forhold. Jeg fikk problemer i det første svevet, men gjorde også en liten feil. Fordi jeg er mentalt og fysisk sterk for tiden kan jeg hoppe stabilt uansett, sa verdenscupleder Morgenstern.

Han leder verdenscupen suverent med sine 1223 poeng. Kofler på annenplass har 771 poeng, mens sveitseren Simon Ammann er treer med 753 poeng. Ammann ble bare nummer åtte i søndagens renn. Tom Hilde, som ikke deltok i Japan, er beste nordmann på sjetteplass.

(NTB)