Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kofstad tilbake til Europatouren med nødskrik

Golferen Espen Kofstad gikk sisterunden en under par og han klarte dermed å ta seg inn blant de 25 beste, og er med det kvalifisert for neste års Europatour.

TILBAKE: Espen Kofstad skal spille på Europatouren igjen. Her fra OL i sommer.  Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Espen Kofstad skal spille på Europatouren igjen. Her fra OL i sommer.  Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golferen Espen Kofstad trodde ikke sisterunden på ett slag under par skulle holde til spill på europatouren neste år. Han la seg derfor for å slappe av.

Da han våknet to timer senere, var han plutselig inne på 25.-plass, og han er med det kvalifisert for neste års europatour i golf. Han endte til slutt på fem under par og delte med det 25.-plassen i kvalifiseringen med fem andre utøvere.

– Det ble nervepirrende etter hvert da jeg våknet. Jeg trodde løpet var kjørt, så jeg la meg til å sove litt etter finalerunden. Da jeg lå jeg an til å bli nummer 29, men alt hadde snudd seg mens jeg sov. Jeg må bare gi en stor takk til de to spillerne som falt ut med to hull igjen å spille, sier Kofstad til NTB.

Han åpnet finalerunden med en bogey, men var tilbake på par etter birdie på hull to. På det sjette hullet kom en dobbeltbogey, men nordmannen holdt hodet kaldt og slo til med tre birdier på vei tilbake til klubbhuset.

– Jeg hadde to elendige slag på runden, men ellers var det klokkerent. Jeg er litt irritert over det. Det hadde jo vært bedre å være topp ti, sier han.

– Nå er vel motivasjonen i orden til neste sesong?

– Det har aldri vært noe galt med motivasjonen. Nå har jeg muligheten, og må bare gripe sjansen og spille bedre helt fra starten av. Jeg er i hvert fall mye bedre forberedt enn tidligere. Hadde jeg ikke vært blant de 25, ville jeg ikke engang fått sjansen til å spille på europatouren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!