Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kojonkoski: - Scorer høyere på alle tester

Skal forbli beste hoppnasjon.

- Bakrusen har lagt seg. Det er tid til å feire, fastslår hoppernes suksesstrener Mika Kojonkoski.

Da hopperne samlet seg til nye tak etter fjorårets suksessesong, tok suksesstreneren umiddelbart grep.

Han har opplevd suksesser med Finland og Østerrike før, men har ikke klart å følge opp året etter. Holdningene måtte umiddelbart oppgraderes.

- Jobben er gjort. Vi har brukt fem-seks måneder på å forberede oss, bygge opp selvtilliten og den gode følelsen. Det ville ha vært enkelt å følge de samme sporene, men vi har lagt vekt på en prosess som skal lede til ny utvikling. Vi har ikke gjentatt oss selv, sier Kojonkoski foran helgens verdenscupåpning i Kuusamo.

- Jeg tror vi er der. Som lag har vi scoret høyere på alle tester sammenlignet med sist sesong.

Spensten tilbake

Roar Ljøkelsøy vant sju verdenscupseirer forrige sesong og ble hårfint slått av Janne Ahonen i den sammenlagte verdenscupen. I tillegg ble han dobbelt verdensmester i skiflyging.

Men det skjedde noe med spensten mot slutten av forrige sesong. Du kunne ikke se det på resultatene, de var hele tiden sterke, likevel forsvant gradvis noe av den opparbeidede spensten.

- Jeg hadde en voldsom økning på spensttestene foran forrige sesong, og har brukt mye tid på å trene meg opp til det nivået jeg var på igjen. Det har vært en hard jobb, men jeg er der igjen, sier Ljøkelsøy.

Høye mål

Det norske hopplandslaget har som mål å bli beste hoppnasjon denne sesongen, de vil vinne verdenscupen sammenlagt som lag og ha en inne på pallen i sammenlagtcupen. De skal alltid ha tre blant de ti beste i enkeltrenn i verdenscupen.

I VM i Oberstdorf i februar, er målet tre medaljer, inkludert ett gull.

Pilotprosjekt

Men hoppgutta har også planer om å sikre norsk hoppsports framtid. Et pilotprosjekt er i emning.

- Vi driver en idrett som sitter i nordmenns hjerter. Vi vil gjøre en jobb for å sikre at vi kan sitte i godstolen og se lange norske hopp etter at vi har lagt opp også. Vi på hopplandslaget har bestemt oss for å gjøre en kjempeinnsats for rekrutteringen. Alle skal bidra på sin måte. Vi har masse ideer som skal kjøres inn på hoppskolenivå. Skiforbundet skal hjelpe oss, sier Bjørn Einar Romøren.

(NTB)

<B>OPTIMISTISKE KARER:</B> Landslagstrener Mika Kojonkoski og Roar Ljøkelsøy har sterk tro på nye norske triumfer i hoppbakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media