Kojonkoski-avgjørelse om to måneder

Om knappe to måneder vet Norges Skiforbund om suksesstrener Mika Kojonkoski også trener de norske hopperne etter OL-sesongen.

Kojonkoski har fortsatt ikke bestemt seg om han fortsetter som norsk trener for hopperne etter kommende sesong.

– Jeg kommer ikke å være hopptrener resten av livet, så på et tidspunkt må jeg ta den beslutningen. Hvis jeg ikke har motivasjonen, så er det feil å fortsette, sier Kojonkoski til NRK.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier at Kojonkoski vil ta en beslutning før den kommende sesongen starter i Finland 25. november.

– Jeg er sikker på at Mika tar den beslutningen han mener er best for seg selv og for norsk hoppsport, sier Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kojonkoski var i helgen i møte med Norges Skiforbund, uten at det kom noe avklaring med tanke på den finske trenerens framtid.

– Det er ikke snakk om økonomiske spørsmål, sier Bråthen.

Kojonkoski ble hentet til Norge sommeren 2002, etter en helsvart norsk sesong. Med han som trener har også resultatene kommet.

– Det er ingen hemmelighet at vi vil ha det beste, og vi vurderer Mika som en av verdens beste trenere, sier Bråthen.

SUKSESSJEF: Mika Kojonkoski nøler med å skrive ny avtale for Norge. Her med Roar Ljøkelsøy etter VM-sølvet i Oberstdorf. Foto: Scanpix
SUKSESSJEF: Mika Kojonkoski nøler med å skrive ny avtale for Norge. Her med Roar Ljøkelsøy etter VM-sølvet i Oberstdorf. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)