Kojonkoski fortsatt usikker

Mika Kojonkoski vet fortsatt ikke om han vil fortsette som trener for de norske hopperne.

I vår ble det spekulert i at Kojonkoski var på vei til å overta Tysklands landslag etter Reinhard Hess.

- Det fantes ingen grunn for de ryktene, sier Kojonkoski til det finske nyhetsbyrået FNB.

Kojonkoskis kontrakt med Norge løper ut neste vår. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu venter fortsatt på en avklaring.

- Vi er enige om en kontrakt fram til 2006. Selve kontrakten er Mika godt fornøyd med, det står ikke på det. Nå venter vi bare på at han skal svare «ja» eller «nei», sier Aalbu til NTB.

- Må være sikker

Kojonkoski, som virkelig satte fart i norsk hoppsport, sier følgende:

- Før jeg signerer må jeg være sikker på at jeg har en brennende interesse for oppgaven. Enn så lenge er jobben utfordrende og trivelig, trass i at dagene blir lange, sier finnen.

Aalbu presiserer at forbundet ikke vil legge noe press på Kojonkoski.

- Vi har ikke snakket sammen om dette på lenge. Men før 1. november har han lovet å komme med et svar. Vi håper virkelig at han fortsetter, og det er også viktig for gutta at de får en avklaring, sier hoppsjefen.

Mika Kojonkoski er forsiktig optimist med tanke på den kommende sesongen.

- Forventningene er mye høyere nå enn da jeg tok over. Stemningen og holdningene i laget er annerledes. De har vanskeligere for å akseptere mislykkethet nå enn for ett år siden, sier Kojonkoski.

Bedre kapasitet

- Det er mye bedre kapasitet i laget. De fysiske testene har gått bedre enn noensinne. Alt går framover, sier Kojonkoski.

De norske hopperne har ligget i trening i Kuopio og Kuusamo, og Kojonkoski vet at ikke alt er som det skal være.

- Under vanskelige forhold er ikke selvtilliten så veldig god hos de norske hopperne. Det er stor forskjell når de hopper under gode og dårlige forhold, mye større enn når man sammenligner med for eksempel finnene, sier Kojonkoski til FNB.

Norge har som målsetting å være blant de tre beste i nasjonscupen. Da bør to nordmenn være blant de ti beste i hver eneste konkurranse i verdenscupen.