LANDSLAGET: Her er gutta som skal representere Norge neste sesong. Fra venstre trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen, Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren og Kenneth Gangnes. Foto: Scanpix
LANDSLAGET: Her er gutta som skal representere Norge neste sesong. Fra venstre trener Mika Kojonkoski, Anders Jacobsen, Anders Bardal, Johan Remen Evensen, Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren og Kenneth Gangnes. Foto: ScanpixVis mer

Kojonkoski: — Endringer måtte til

Hoppgutta hopper på langrenns- og dragonski.

|||Evalueringen etter manglende resultater har ført til store endringer i den norske hoppleiren foran kommende sesong.

Ifølge landslagstrener Mika Kojonkoski har det gitt økt motivasjon til hopperne på landslaget.

Stabilitet har vært mangelvare i den norske hoppleiren de siste sesongene.

— Jeg har vært i Norge i åtte år, og vi var nødt til å gjøre endringer. Det gir økt inspirasjon og energi i gruppa. Vi har ikke klart å få hele laget til å fungere teknisk, og da måtte vi gjøre noe, sier landslagssjef Mika Kojonkoski til skiforbundet.no.

Endringer ble det.

Langrennsski Før årets sommerhoppuke var det nesten ingen av de norske topphopperne som hadde hatt på seg en vanlig hoppdress, støvler og ski.

I rundt 80 prosent av øktene er det blitt brukt langrennsski og dragonski for barn. De har nesten halvparten av overflaten til normale hoppski.

— Å hoppe med dette krevende utstyret gir flere fordeler. For det første krever det mer mentalt av utøverne. De må stole på det de gjør og tørre å gi alt. Det er godt å ta med seg i en idrett som i så stor grad dreier seg om å takle det mentale. I tillegg øker det kravet til teknikken på hoppkanten. Er man ikke i riktig balanse med dette utstyret klarer man ikke å hoppe skikkelig, sier Kojonkoski.

Utøverne har tatt utfordringen. De mener det har vært moro å bevege seg litt bort fra det monotone som gjentas år etter år.

Fysisk Den fysiske treningen er også endret. I så stor grad som mulig har man forsøkt å simulere hoppteknikk i det fysiske opplegget. Det er gjort gjennom bruk av utfordrende underlag i hekketreningen, bruk av rulleskøyter og andre momenter.

— Både hoppingen og den fysiske treningen baserer seg på samme filosofi. Det er læring gjennom handling, og mindre statisk enn det har vært tidligere. Det har også økt motivasjonen til skikkelig gjennomføring under treningene, sier Kojonkoski.

Det gjenstår å se hvordan treningen har gitt utslag når Sommer Grand Prix-serien tar til i østerrikske Hinterzarten om én måned.

(NTB)