Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kojonkoski risikerer fengsel

Skal ha løyet om lønna etter ulovlig forbikjøring.

I TRØBBEL: Landslagstrener Mika Kojonkoski er i trøbbel etter å ha oppgitt en langt lavere inntekt enn det han faktisk tjener overfor det finske utrykningspolitiet.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
I TRØBBEL: Landslagstrener Mika Kojonkoski er i trøbbel etter å ha oppgitt en langt lavere inntekt enn det han faktisk tjener overfor det finske utrykningspolitiet.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

|||Finsk politi mener landslagstrener Mika Kojonkoski har løyet om lønnen for å få en mindre bot etter å ha brutt den gule sperrelinjen da han kjørte forbi en lastebil ved Muurame i oktober 2008.

Nå risikerer han fengselsstraff, skriver VG.

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund er ikke informert om saken. Kojonkoski hevder overfor avisen å ha levert korrekt informasjon og er overrasket over at saken skal etterforskes videre.

Bøtene i Finland fastsettes på bakgrunn av månedslønn. Kojonkoski skal ha oppgitt en månedslønn på 25.500 kroner etter skatt. Ligningstall viser imidlertid at hopptreneren hadde en månedslønn på 110.500 kroner netto i fjor, skriver VG.

— Jeg er blitt spurt om månedslønn da jeg ble bøtelagt. Det har jeg vært ærlig på. Jeg har grunnlønn og bonuslønn. Bonusen utbetales på et annet tidspunkt av året. Jeg har ikke bløffet, sier Kojonkoski.

Statsadvokat Martti Porvali i Jyväskylä, forteller til Ilta-Sanomat at finsk politi har bedt om utvidet etterforskning av Kojonkoski. Statsadvokaten opplyser at grunnlaget for boten er årslønn delt på tolv måneder.

— Det spiller ingen rolle om bonusen er utbetalt eller ikke. Den skal med i beregningen av boten uansett, sier statsadvokaten.

Kojonkoski risikerer inntil tre måneders fengselsstraff hvis han blir funnet skyldig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media