Kojonkoski skal finne sin egen erstatter

Fordi hjerter banker for norsk hoppsport.

SISTE SESONG: Mika Kojonkoski gir seg som norsk hoppsjef etter sesongen, og vil nå hjelpe landslaget med sin erstatter. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
SISTE SESONG: Mika Kojonkoski gir seg som norsk hoppsjef etter sesongen, og vil nå hjelpe landslaget med sin erstatter. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

|||Hopptrener Mika Kojonkoski skal selv være med på å finne sin egen etterkommer som trener for de norske elitehopperne, melder VG.

46-åringen gir seg som norsk hopptrener etter VM i Holmenkollen i mars neste år.

Da har han vært sjef for norsk hoppsport siden 2002. Men før tar endelige farvel med norsk hoppsport, skal han finne etterfølgeren sin sammen med den øverste ledelsen innen hoppsporten.

- Jeg føler at det er riktig at jeg tar mitt ansvar i prosessen som kommer. Jeg er riktignok finsk statsborger, men hjertet mitt banker for norsk hoppsport, sier Kojonkoski til VG.

Foreløpig holder han kortene tett til brystet. Han vil ikke avsløre hvem han ser for seg som sin naturlige etterfølger i jobben.

- Det jeg kan si er at han som skal etterfølge meg bør være en trener som kan videreføre den linjen vi har jobbet etter. det vil imidlertid være helt feil å lansere noen navn nå, sier finnen.

- Det er helt klart at Kojonkoskis ord vil veie tungt når vi skal ansette ny trener. Det skulle bare mangle med den kompetansen og erfaringen han har, sier sportssjefen for hopperne, Clas Brede Bråthen til VG. (NTB)