Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kojonkoski tester 25 norske hoppere

Bygger hopplag mot neste OL.

Etter en suksessrik fireårssatsing mot vinterens Torino-leker, setter norsk hoppsport nå i gang et nytt langsiktig prosjekt, rettet mot neste OL, i Vancouver i 2010.

20-25 unge hoppere skal kjempe om plassene på laget, med det treffende navnet «Team Vancouver».

Da Mika Kojonkoski ble norsk sjefstrener sommeren 2002, var det første han gjorde å kalle inn rundt 20 hoppere til en stor treningssamling for å plukke ut elitelaget det skulle satses på i årene fram mot neste OL.

Blant dem han «fant» på samlingen, var Sigurd Pettersen.

Nå gjør han nøyaktig det samme. Den første helga i juni blir rundt 25 hoppere, hovedsakelig i 20-årsalderen, innkalt til en omfattende samling på Lillehammer for å bli finsiktet.

Fem klare på elitelaget

Tre av dem vil supplere de fem som allerede er uttatt på elitelaget: Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Lars Bystøl, Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen.

I tillegg vil seks-åtte løpere bli plukket ut på det såkalte «Team Vancouver», som vil erstatte laget som til nå har gått under betegnelsen kontinentalcup-laget.

JAGER NYE VINNERE: Mika Kojonkoski håper på flere hoppere som OL-vinner Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy, bronsevinner fra Torino. Foto: Scanpix
JAGER NYE VINNERE: Mika Kojonkoski håper på flere hoppere som OL-vinner Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy, bronsevinner fra Torino. Foto: Scanpix Vis mer

På dette laget var Anders Bardal og Morten Solem frontfigurer siste vinter. Både disse to og de to øvrige på elitelaget i sesongen som gikk, Henning Stensrud og Daniel Forfang, blir også innkalt til samlingen på Lillehammer, og kjemper om plassene på de to lagene på lik linje med alle de andre.

Alle fire har gitt uttrykk for at de ønsker å satse videre.

Dream team

Bjørn Myrbakken, mangeårig elitehopper og de siste årene bl.a. hovedtrener i Trønderhopp, skal ha ansvaret for Vancouver-laget.

– Kanskje den viktigste jobben av alle, sier sjefstrener Mika Kojonkoski, som fortsatt får med seg Geir Ole Berdahl som sin assistent. Ny i trenerteamet etter Kjetil Strandbråten, som er blitt hopptrener for kombinerteliten, blir Jermund Lunder, mangeårig trener i Kollenhopp.

– Et enda sterkere trenerteam enn før, ja for meg er dette «dream team». Det gjør meg veldig motivert til å ta fatt på et nytt prosjekt, sier Mika Kojonkoski til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at turbulensen i hoppleiren de siste ukene har virket forstyrrende, men at den også har hatt sine positive effekter fordi lufta er blitt renset og rollefordelingen mer tydeliggjort.

– Endelig kan vi starte det kreative og spennende arbeidet. Det gleder jeg meg til, understreker Kojonkoski.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling