Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kokain-straffen klar for Luca Paolini (39)

Er ferdig i Alexander Kristoffs lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Katusha har varslet at de vil gi Luca Paolini sparken om han blir utstengt etter at en urinprøve tatt etter etappe 6 av Tour de France avslørte misbruk av kokain.

Nå har UCIs eget antidopingnemnd kommet fram til sin dom.

39-åringen blir utestengt i 18 måneder for det de kaller et utilsiktet brudd på antidopingbestemmelsene.

Altså mener de ikke italieneren inntok stoffet for å forbedre yteevnen.
 
Var avhengig av sovemedisin I etterkant av den positive prøven kom det fram at Paolini har slitt med misbruk av sovemedisiner. Dette skal ha pågått i årevis, forklarte han La Gazzetta dello Sport i desember i fjor.

Ettersom Eduard Vorganov testet positivt for meldonium i januar, kunne Alexander Kristoffs arbeidsgiver potensielt bli idømt suspensjon i mellom 15 til 45 dager etter to dopingtilfeller innenfor 12 måneder.

Det som trolig redder det russiske laget er vurderingen av et utilsiktet brudd på antidopingbestemmelsene.

Man kan også diskutere om et helt lag fortjener utestengelse for et enkeltindivids handlinger på fritida.

Da UCI frifant Katusha i februar, skrev de at en lagstraff ikke harmonerer med misbruk av «sosiale dopingmidler»:

- Selv om en slik sak, strengt tatt, faller innenfor brudd av antidopingbestemmelsene for rytteren, vil håndhevelsen av den føre til negative konsekvenser som ikke harmonerer for laget. Vår forståelse er at lovtekstens intensjon er å ramme lag som ikke holder dopingmisbruk av sportslig art blant utøverne under kontroll, eller enda verre: Dersom lagene ikke gjør nok i kampen mot doping.
 
Slapp straff Katusha var også medlem av MPCC (bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport) da Vorganovs positive dopingprøve ble kjent.

I stedet for å følge regelverket og frivillig suspendere laget i åtte dager foran neste konkurranse i verdenstouren, valgte Katusha å melde seg ut av foreningen.

- Team Katusha beklager standpunktet til MPCC, og spesielt at de nekter å tilpasse reglene til det obligatoriske UCI-regelverket. Som en konsekvens av det har ikke Team Katusha noen annen mulighet enn å forlate MPCC med umiddelbar effekt, lød forklaringen den gang.

Både Stein Ørn og Alexander Kristoff var kritiske til avgjørelsen, og mente arbeidsgiveren løp unna eget ansvar og forpliktelser:

- Når vi først har vært medlem, og dermed solt oss i glansen av å ha jobbet ekstra hardt mot doping, da må vi også ta konsekvensene av medlemskapet, uttalte Kristoff i etterkant.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart