Kokk fra Klanen

Vålerengas ishockeylag har fått en kjempestart og vunnet samtlige åtte seriekamper. Mye av æren tilskrives kokken Ragnar Grindalen.

- Maten han serverer, er helt overlegen, sier vingen Tommy Marthinsen.

- Han er helt klart en av grunnene til suksessen vår på isen, sier senterløperen Hasse Abrahamsson.

Ragnar Grindalen har aldri holdt i ei hockeykølle selv. Derimot er han Vålerenga-fan, medlem av Klanen og veldig dyktig ved grytene. Siden 18. september har han vært heltidsansatt i VIP-lokalene på Amfi'n. For hver middag spillerne spiser, blir de trukket 40 kroner i lønna.

- I går hadde vi kalvegryte, ellers går det mye i steik og kylling. Fisk har jeg ennå ikke hatt på menyen. Det serverer jeg bare hvis laget taper, sier den muntre Vålerenga-kokken til Dagbladet.

- Da blir det ikke mye fisk på oss. I hvert fall ikke på denne sida av nyttår, sier Tommy Marthinsen - og får samtykkende nikk fra resten av den suksessrike Vålerenga-gjengen.

Foruten å servere spillerne middag de tre første ukedagene, lager Ragnar Grindalen daglig lunsj til kontorpersonalet, mat til spillere og VIP-er på kampdagene og varmretter til bortekampene.

- Ennå har jeg til gode å få klager på maten. Alt jeg serverer, er dopingfri, skikkelig mat. Det er viktig at spillerne får ordentlig kost, ikke bare pizza, sier Ragnar Grindalen til Dagbladet.

Han har fortsatt til gode å bruke kokkelue.

- Snau som jeg er, har det ingen hensikt. Ingen får hår i suppa likevel, sier Ragnar Grindalen til Dagbladet.

<B>VEL BEKOMME:</B> - Her er alt næringsrikt og dopingfritt sier Vålerenga-kokken Ragnar Grindalen og serverer kalvegryte til Tommy Marthinsen (t.v.) og Hasse Abrahamsen.