Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kokk vekker oppsikt etter vanvidd i VM: - Livet mitt er snudd på hodet

Selv er han overrasket over kritikken. 

MÅTTE BRYTE: Venezuelanske Adrian Solano gikk nesten glipp av ski-VM etter at han ble stoppet i tollen og fengslet i fem dager i Paris på grunn av narkotikamistanke. Selv om han måtte bryte, er han likevel strålende fornøyd. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Adrian Solano (22) fra Venezuela gjorde ingen heldig figur under ski-VM i Lahti.

På vei til den finske skimetropolen ble han stoppet i Paris, mistenkt for å være smugler eller terrorist. Omsider framme floppet han da han skulle kvalifisere seg til mesterskapet.

Nå er bildene fra 10 kilometer klassisk blitt et fenomen på internett. Blant annet i en video på Youtube. Flere videoer er lagt ut - den mest sette er klikket på over 2,4 millioner ganger. Der blir han omtalt som den «verste skiløperen i verden».

Fenomen

22-åringen er blitt et fenomen på samme måte som «Eddie the Eagle» i hoppbakken. Den britiske gipsmakeren var sjanseløs, men ble en kultfigur av samme grunn.

I TRØBBEL: Adrian Solano hadde store problemer med å holde seg på beina i Lahti. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Adrian Solano hadde store problemer med å holde seg på beina i Lahti. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kvalifiseringen i VM - som du må gjennomføre hvis du ikke har gått et FIS-renn - var debuten til Solano i løypa. Han ble hjulpet av en finsk forretniningsmann, slik at han kunne komme seg til Finland.

Til slutt måtte han bryte. Å gå på snø var ikke hans sterkeste side likevel.

Ifølge avisa El Nacional forteller Solano i dag at han ikke skjønner hvorfor han blir gjort til latter.

- Jeg er overrasket. Jeg er ikke vant til syrlige kommentarer i pressen. De er ikke klar over arbeidet jeg har lagt ned i en idrett som ikke er vanlig i Venezuela, sier mannen som vanligvis er kokk.

Stolt

Han forteller at han har fått tilbud fra utlandet om å trene mer på ski. Planen er å representere Venezuela i OL i 2022.

- Livet mitt er snudd på hodet. Jeg har et mål jeg skal strekke meg etter. Jeg er stolt av at journalister og media er interessert i det jeg gjør, påpeker han.

Da Dagbladet møtte Solano under VM, og lurte på hva som var verst - 10 kilometer eller fengsel i Paris for terrormistanke - svarte han det siste.

FIS ser på kvalifiseringen i VM som en mulighet for utøvere fra utradisjonelle skinasjoner til å hevde seg. Den finske legenden Juha Mieto er imidlertid kritisk:

- VM er ikke en arena for å lære å gå på ski, freser Mieto overfor den finske avisa Ilta-Sanomat.

USTØDIG: Adrian Solano forsøkte å holde stilen, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Foto: NTB Scanpix
USTØDIG: Adrian Solano forsøkte å holde stilen, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media