«Kokos-ligaen» slo til igjen: - For et drama

Firemålsthriller mellom Brann og Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Brann - Bærum 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Kveldens oppgjør mellom Brann og Bærum var uhyre viktig for begge lag. Mens bergenserne nærmest ville være sikret opprykk til Tippeligaen med seier, sto Bærum i akutt fare for å rykke ned med tap.

Oppgjøret kunne heller ikke blitt mer dramatisk. På stillingen 1-1 like før slutt ble Bærum trolig snytt for straffespark. Så sendte Simen Juklerød likevel gjestene i ledelsen på overtid, før Fredrik Haugen banket inn 2-2 med bare sekunder igjen å spille.

- Kokos-ligaen slutter aldri å overraske. For et drama, ropte TV 2-ekspert Jesper Mathisen gjennom mikrofonen.

Kontroversiell situasjon Etter kampen følte Bærum at de hadde tapt to poeng, for etter 84 minutter skulle de etter alle solemerker ha fått straffe da Vålerenga-klare Anders Nedrebø så ut til å bli felt av Jonas Grønner innenfor Branns 16-meter.

- Den er soleklar. Det er helt utrolig at dommeren ikke klarer å dømme straffespark. Det er elendig dømt. Du ser det også på reaksjonen til Nedrebø - den er 100 prosent ekte. Det er Grønner som gjør en feil. Det er det som er problemet til Grønner, og grunnen til at han ikke spiller fast: Han gjør for mange feil, kommenterte Mathisen energisk underveis.

Etter oppgjøret nekter imidlertid Grønner for at han gjorde noe straffbart.

- Han legger seg. Han ser muligheten, så hopper han. Jeg synes ikke det er straffe, sier Grønner til TV 2, noe Nedrebø kontrer slik på:

- Jeg blir jo tatt. Jeg tror i alle fall det. Det er sånn det er å ligge i bunnen. Da får du det ikke. Hvorfor skulle jeg kaste meg? Jeg er jo gjennom, sier Nedrebø til TV 2.

Og dommer Ole Gya innrømmer at han skulle blåst.

- Av det jeg ser på reprisen skulle dette vært straffespark. Jeg så ikke at det var kontakt mellom spillerne der og da, men det ser jeg nå. Jeg tok feil. Det ser ut som et soleklart straffespark, sier kamplederen til TV 2.

- Nervøst Dramaet på tampen fant sted etter en kamp hvor begge lagene gikk ut i et høyt tempo fra start. Det var ingen tvil om at spillerne var innforstått med betydningen av oppgjøret:

Med seier ville Brann kun være syltynn teori fra å ha sikret plassen i Tippeligaen til neste år, mens ett eller tre poeng ville være kjærkomment for Bærum i deres kamp for å unngå nedrykk til Norges tredje øverste nivå.

Kanskje var det også vissheten om at hvert eneste valgt, hvert eneste mottak og hvert eneste øyeblikk kunne få skjebnesvanger betydning som gjorde at spillere fra både Brann og Bærum opptrådte nervøst innledningsvis.

For med det høye tempoet i kampen, ble tiden på ballen enda mindre. Det resulterte i en rekke pasningsfeil og tekniske involveringer man vanligvis ikke ser i Obos-ligaen.

- Det er nervøst. Det er det ingen tvil om. Det er nervøst over hele fjøla, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 i pausen.

Lie Skålevik på pletten Nilsens utspill oppsummerte en omgang hvor Steffen Lie Skålevik hadde sendt Brann i ledelsen etter 11 minutter. Spissens 14. scoring for sesongen kom etter et nydelig innlegg fra Amin Nouri.

Lie Skålevik startet på et perfekt timet løp mot første stolpe, hvor han knuste både Bærum-stopper Hugues Wembangomo og motstanderkeeper Grzegorz Flasza i lufta før han stanget ballen i nettet.

Det var Branns første sjanse i kampen. Uttellingen kunne ikke vært bedre. I perioden som fulgte fortsatte hjemmelaget å skape flere muligheter. Både Kristoffer Barmen, Amadiya Rennie og Eirik Birkelund kunne satt navnet sitt på lista over målscorer med større dyktighet.

«Barcelona»-scoring Samtidig jobbet Bærum hardt med å holde opprykksjagende Brann-spillere unna, mens de ventet på en egen sjanse til å komme asjur.

Slik stilte lagene:

Brann (4-3-3): Horwath - Nouri, Acosta, Demidov (Grønner fra 46. min.), Kristiansen - Birkelund (Skaanes fra 67. min.), Haugen, Barmen - Rennie, Skålevik, Huseklepp (Karadas fra 60. min.).

Bærum (4-3-3): Flasza - Aubert - Wembangomo, Pedersen (Isegran fra 90. min.), El-Masrouri - Giæver (Gage fra 70. min.), Seck, Nije  - Juklerød, Alba, Nedrebø.

Da de hadde ventet lenge nok bestemte Bærum-mannskapet seg for at tiden var inne for å ta skjebnen i egne hender: De ville skape sin egen flaks. Selv om ordet «flaks» ikke hadde noe som helst å gjøre med utligningsmålet seks minutter før pause.

Det var pur magi. Kvalitet i sin reneste form. Bruk hvilket som helst superlativ og det vil egentlig ikke være beskrivende nok. For Bærum vartet opp med et angrep i ypperste verdensklasse, som Moussa Nije kunne avslutte med å sette inn 1-1 i åpent bur.

- For et fantastisk spill. Det er tiki-taka fra Bærum. Brann er totalt utspilt. Det er et mål som man ikke ser hver dag i Obos-ligaen. Såpass ærlige må man kunne være. Det var nydelig å se på, kommenterte Mathisen.

Med den utrolige avslutningen på kampen forblir likevel Bærum under nedrykksstreken når to kamper gjenstår. Opp til Follo på trygg grunn skiller det ett poeng. For Branns del økte de forspranget til Hødd til sju poeng.

YPPET SEG: Bærum slo tilbake etter Branns tidlige ledermål.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
YPPET SEG: Bærum slo tilbake etter Branns tidlige ledermål. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer