Kokslien måtte ta til takke med fjerdeplassen

Riiber og Klemtsen greide ikke å følge opp hoppinga.

FJERDE: Håvard Klemetsen og Jarl Magnus Riiber klarte ikke å følge opp den gode hoppingen i langrennet. De havnet langt bak da Mikko Kokslien ble beste norske på 4.-plass. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson / NTB Scanpix
FJERDE: Håvard Klemetsen og Jarl Magnus Riiber klarte ikke å følge opp den gode hoppingen i langrennet. De havnet langt bak da Mikko Kokslien ble beste norske på 4.-plass. Foto: AP Photo / Kerstin Joensson / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håvard Klemetsen og Jarl Magnus Riiber klarte ikke å følge opp den gode hoppingen i langrennet. De havnet langt bak da Mikko Kokslien ble beste norske på 4.-plass.

Klemetsen og Riiber holdt lenge følge med en gruppe som jaget bak lederen etter hopprennet, Tino Edelmann. Etter hvert ble tempoet for høyt.

Eric Frenzel satte fart og Bernhard Gruber fulgte med. Duoen tok igjen Edelmann, som hadde et forsprang på 54 sekund etter hoppingen til landsmannen. Det var duket for et oppgjør om seieren mellom de to tyskerne og østerrikeren i del to av kombinerttouren.

Edelmann bet seg lenge fast, men måtte slippe duoen i innspurten, som kjørte på for å holde unna gruppen jagende bak. I den siste bakken la Frenzel all tvil til side og rykket fra Gruber. Han tok seieren, mens Gruber ble nummer to og Edelmann nummer tre.

Kokslien beste norske Mikko Kokslien gikk et glimrende langrenn etter en dårlig hoppdel. Han lå 1.45 bak Edelmann.

Det ble tidlig klart at det ville bli en tidskamp for å havne på pallen. Nordmannen lå i en stor gruppe og nærmet seg stadig teten, men måtte ta til takke med 4.-plassen. Han var 18 sekunder bak Frenzel og tre sekunder bak pallplass.

Klemetsen endte på 7.-plass, Magnus Moan ble nummer 12 og Jørgen Graabak kom inn på 15.-plass. Riiber falt ned til 32.-plass, mens Jan Schmid, som havnet på 2.-plass fredag, ble nummer 17.

Imponerte fredag Unge Riiber slo for alvor gjennom med fredagens tredjeplass i det første rennet av kombinerttouren i Østerrike. Lørdag fulgte han opp med solid hopping og lå på 3.-plass, men fikk det for tøft i langrennet.

Håvard Klemetsen var nest best av de norske på en fjerdeplass og gikk ut 43 sekunder bak teten.

Deretter fulgt Mikko Kokslien på 22.-, Jan Schmid på 26.-, Magnus Moan på 28.- og Jørgen Graabak på 32.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer