Kokslien mistet seieren på oppløpet

Helt utslitt.

BUT NO SIGAR:  Det holdt bare nesten for Mikko Kokslien.  Foto: NTB Scanpix
BUT NO SIGAR: Det holdt bare nesten for Mikko Kokslien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mikko Kokslien så ut til å gå mot seier i Ramsau, men kreftene holdt ikke helt til mål. Dermed snek franske Jason Lamy Chappuis seg forbi på de siste meterne.

De to var en del av en gruppe på fire mann som hadde revet seg løs fra hovedfeltet like før slutt på det ti kilometer lange langrennet i verdenscupen kombinert. Kokslien fikk et lite forsprang, men på de aller siste meterne var franskmannen sterkest. Chappuis klokket inn på 25.58,2, to tideler foran Kokslien, som gikk ut som nummer 27.

- Planen min var å komme opp i ledergruppa så tidlig som mulig. Jeg kom meg opp kjapt, og da handlet det om å riste av så mange som mulig før spurten, fortalte Kokslien til FIS.

Sliten i spurten Men i spurten hadde han ikke nok krefter til å holde helt inn.

- Jeg bestemte meg for å satse på at avslutningen min skulle holde. Men jeg var ordentlig sliten, og Jason tok seg forbi meg. Det var fortjent. Den beste vant i dag, men jeg er fornøyd med 2.-plass.

Tyske Fabian Riessle tok den siste pallplassen, ytterligere et halvt sekund ba

Det ble en god dag sett med norske øyne. Jan Schmid endte på 5.-plass, mens Håvard Klemetsen, som gikk ut som nummer to, kom i mål på 8.-plass.

Avlyst hopprenn For Jørgen Graabak (15.-plass) og Magnus Krog (18.) holdt det ikke helt til å kjempe om topplasser. De to startet langt bak i langrennsdelen.

Søndagens hopprenn ble avlyst på grunn av forholdene i Ramsau. Dermed var det fredagens provisoriske konkurranseomgang som ble utgangspunkt for langrennsdelen søndag.

- Jeg ønsket egentlig å hoppe. Men at vi måtte bruke resultatet fra fredagen slo ut heldig for meg, sa Kokslien.

Magnus Moan er småsyk og valgte å stå over rennet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer