<strong>PALLEN:</strong> Jason Lamy Chappuis fra Frankrike vant, og står sammen med Bjorn Kircheisen (venstre) og Mikko Kokslien. Foto: AP Photo/Elvis Piazzi
PALLEN: Jason Lamy Chappuis fra Frankrike vant, og står sammen med Bjorn Kircheisen (venstre) og Mikko Kokslien. Foto: AP Photo/Elvis Piazzi Vis mer

Kokslien på tredjeplass i Val di Fiemme

Hans tredje pallplassering for sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mikko Kokslien (26) tok sin tredje pallplassering for sesongen med 3.-plass i verdenscuprennet i kombinert i Val di Fiemme fredag.

Kokslien gikk ut fra 18.-plass etter hopprennet. Konkurransen gikk etter det nye strafferundekonseptet, og Kokslien tok sine to runder første gang han kom inn til stadion. Deretter tok han inn på teten omtrent hele veien inn til mål.

Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis var det som så mange ganger før lite å gjøre med. Franskmannen tok sin fjerde seier for sesongen og sin 20. verdenscupseier totalt. Det er liten tvil om at Chappuis er verdens beste kombinertløper i øyeblikket.

Kokslien posisjonerte seg mot slutten, men tapte spurten om 2.-plassen mot tyske Björn Kircheisen. De var drøye fem sekunder bak vinneren i mål. Det kunne se ut som om Kokslien forstyrret tyske Eric Frenzel litt i spurten, i hvert fall endte det med at Frenzel måtte ta til takke med 4.-plassen.

Magnus Moan gikk også et bra langrenn, men et svakt hopp gjorde at han måtte ut i tre strafferunder og i mål var 38,7 sekunder bak på 9.-plass.

De øvrige norske hadde en tung dag i VM-byen fra 1991 og 2003. Jørgen Graabak, som ble norsk mester sist helg, fikk det ikke til. Han gikk ut som nummer 19, og endte hele 2,03,9 minutter bak på 31.-plass.

Gudmund Storlien og Truls Sønstehagen Johansen ble nummer 38 og 41.

Jan Schmid sto av konkurransen etter hoppingen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer