STERKEST I SPORET: Mikko Kokslien briljerte på ingen måte i hoppbakken, men bidro desto mer i langrennssporet da Norge ble nummer to i laghopp i Kuusamo i dag. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STERKEST I SPORET: Mikko Kokslien briljerte på ingen måte i hoppbakken, men bidro desto mer i langrennssporet da Norge ble nummer to i laghopp i Kuusamo i dag. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Kokslien spurtet Norge til annenplass

Østerrike vant lagsprinten i kombinert.

Norges 2.-lag med Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen ble nummer to i lagsprinten i kombinert søndag, slått bare av Østerrike.

Mario Stecher og Bernhard Gruber vant hopprennet 14,1 poeng foran Norge og gikk ut 28 sekunder før dem. Det holdt så vidt til seier. Kokslien spurtet i mål på siste etappe 5,4 sekunder etter vinnerne, men åtte tideler foran Frankrike.

I bakken var Stecher (134 meter) best i sin gruppe og Gruber (126) tredje best i sin. Kokslien hoppet 118,5 meter og var bare niende best i første gruppe, men med et hopp på 132 meter var Klemetsen best av alle i sin. Dermed ble det et godt utgangspunkt for Norge.

Kokslien har sin styrke i sporet og førte an for de norske der. Det holdt ikke til seier, men østerrikerne måtte kjempe for seieren sin.

Frankrike, Slovenia og Japan fulgte på plassene bak Norge.

Norges 1.-lag med Magnus Krog og Jan Schmid fikk det ikke til i bakken og endte på 10.-plass etter å ha gått seg opp fire plasser i langrennet.

(NTB)