FIKK SISTE PLASS: Håvard Klemetsen ble torsdag morgen tatt ut til åpningskonkurransen i kombinert under ski-VM i Falun.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK SISTE PLASS: Håvard Klemetsen ble torsdag morgen tatt ut til åpningskonkurransen i kombinert under ski-VM i Falun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Kokslien vraket - Klemetsen kapret den siste kombinertplassen

Til VM-starten fredag.

Håvard Klemetsen ble torsdag morgen tatt ut til åpningskonkurransen i kombinert under ski-VM i Falun.

Magnus Moan, Jørgen Graabak og Jan Schmid fikk klarsignal til å gå fredagens renn allerede onsdag, men landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen trengte mer tid på å bestemme seg for hvem som skulle få den siste norske plassen.

Valget sto mellom Håvard Klemetsen og Mikko Kokslien, og torsdag morgen bekreftet Ingebrigtsen at valget falt på Klemetsen.

- Vi vurderte formutvikling på de to den siste perioden, og da har Håvard vært et hakk bedre, sa landslagstreneren.

Veteranen fra Kautokeino har imponert stort på trening i hoppbakken i Falun de siste dagene.

Ingebrigtsen forstår at Kokslien er skuffet.

- Det er selvfølgelig kjedelig for Mikko, som kunne ha hatt en kjempegod mulighet i den lille bakken med sin langrennskapasitet, sa landslagstreneren.

Han ser ikke bort fra at Kokslien kan få sjansen senere i mesterskapet.

- Det er det selvfølgelig vanskelig å si noe sikkert om akkurat nå, men jeg har sagt tidligere at vi neppe kommer til å stille med de samme løperne i alle konkurranser her i Falun. Så sjansen er god, sa Ingebrigtsen.

Norge har hamstret pallplasser i verdenscupen denne sesongen. Det gjør landslagstreneren optimistisk foran fredagens renn.

- Vi går selvfølgelig for medalje. Men sånn sesongen har vært så langt, er Eric Frenzel den største favoritten, fastslo han.

(NTB)