Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM:

Kokte i TV3s studio etter håndballthriller: - Hva er dette for noe, sirkus?

Full forvirring rundt Trefilov-time out.

FORTVILTE: Klavs Bruun Jørgensen ga Jevgenij Vasiljevitsj Trefilov et oppgitt blikk etter kampen. Sistnevnte la time out-kortet hos sekreteriatet i det danske Stine Jørgensen snappet opp ballen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORTVILTE: Klavs Bruun Jørgensen ga Jevgenij Vasiljevitsj Trefilov et oppgitt blikk etter kampen. Sistnevnte la time out-kortet hos sekreteriatet i det danske Stine Jørgensen snappet opp ballen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da åtte sekunder gjensto i kampen mellom Danmark og Russland i hovedrunden i EM, blåste dommerne for feil på en dansk spiller.

Den russiske målvakta, Kira Trusova, hentet ballen raskt og fikk sendt avgårde en pasning mot en av sine spillere i den andre enden av banen.

Da Jevgenij Trefilov så at ballen var på vei til å forsvinne, på stillingen 26-26, løp han mot sekreteriatet.

I det danske Stine Jørgensen plukket opp ballen som ikke var i nærheten av å treffe en russisk spiller, la Trefilov time out-kortet hos sekreteriatet.

- Hvordan skal dere avgjøre det?

Dermed oppsto det full forvirring om Trefilov hadde lagt kortet der i tide, eller om Danmark hadde tatt i mot ballen først. (Man kan ikke ta time out dersom man ikke er i besittelse av ballen)

- Ja, hvordan skal dere avgjøre det? Ballen kastes rett til en dansk spiller. Den danske treneren fortviler, utbrøt TV3-kommentator Daniel Høglund.

Høglund og medkommentator Geir Oustorp var uenige hvorvidt time out-kortet var lagt der i tide.

Det serbiske dommerparet Antic og Jakovljevic ga Trefilov og de russiske jentene time out. Da den var over gjensto det sju sekunder på klokka.

Se situasjonen her:

- Hva gjør de?

Før kampen ble blåst i gang igjen sto delegater og diskuterte situasjonen og hvor avkastet skulle tas fra, mens den danske treneren sto fortvilet på sidelinja. De danske spillerne gikk ut i en såkalt mann-mot-mann-formasjon - alle tar hver sin spiller, i håp om å raskt snappe ballen fra motstanderne

- Hva gjør de? Hva er dette her for noe, er det sirkus eller er det håndball? Dommerne vet ikke hva de skal gjøre, sa Høglund da russerne skulle til å ta avkast, og siktet til at det var full usikkerhet rundt hvor det skulle tas fra.

Danskene vant ballen, men rakk ikke komme seg opp i angrep før tida hadde gått ut. Dermed endte det med poengdeling mellom de to lagene, der begge to aller helst skulle hatt to poeng.

- Man kan altså ikke flytte et frikast 20 meter lenger fram. De får 20 meter forsprang, det er helt håpløst, sa håndball-legenden Frode Kyvåg i TV3-studioet etter kampslutt.

I morgen møtes Danmark og Romania, i det som blir en kamp om andreplassen og semifinalebillett.

Med dagens poengdeling er Russland, Tsjekkia og Ungarn ute av EM før den siste kampen er spilt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!