U20-VM i Polen

Kokte over: - Sjokkert

- Det var umulig å snakke med dommeren. At det skal være sånn i et VM er spesielt, sier kaptein Leo Skiri Østigård.

RASENDE PÅ DOMMEREN: Kaptein Leo Skiri Østigård mistet besinnelsen flere ganger under kampen mot New Zealand. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RASENDE PÅ DOMMEREN: Kaptein Leo Skiri Østigård mistet besinnelsen flere ganger under kampen mot New Zealand. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer
  • Norge U20 - New Zealand U20 0-2

LODZ (Dagbladet): Norges håp om avansement henger i en tynn tråd i U20-VM i fotball. I går kveld kom det andre tapet på rad i Polen: Først 1-3 for Uruguay, så 0-2 for New Zealand.

Norges kaptein, Leo Skiri Østigård, kokte over og skrek flere ganger til dommeren under kampen. Etterpå var han rasende. Han mente Olivier Safara fra Kongo tok flere feilaktige avgjørelser. Og det som nesten verre var: Han var umulig å kommunisere med, ifølge Skiri Østigård.

- Jeg tror de fleste så det, at vi fikk sinnssykt mange avgjørelser imot oss. Det er ikke til å forstå.

SATTE SEG NED: John Kitolano (sittende) var sønderknust etter selvmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SATTE SEG NED: John Kitolano (sittende) var sønderknust etter selvmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hva sa du til ham?

- Det var umulig å snakke med dommeren eller noen av assistentene. At det skal være sånn i et VM er spesielt. Jeg prøvde å spørre om ting, men fikk ikke svar. Jeg er litt sjokkert over det, sier kapteinen.

- Snakket dommeren engelsk?

- Det var bare så vidt.

SKUFFET: Trener Pål Arne Johansen hadde et håp om avansement, men innrømmer at det blir vanskelig. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Trener Pål Arne Johansen hadde et håp om avansement, men innrømmer at det blir vanskelig. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra Olivier Safara etter kampen i går kveld. Skiri Østigård vil likevel ikke legge skylda på dommeren for at Norge tapte.

- Jeg kan ikke stå her og skylde på dommerteamet. Vi må sette sjansene våre. Og vi må unngå å slippe inn mål. Jeg føler at vi har hatt litt stang ut i VM. Men sånn er det.

Også på sosiale medier reagerte folk på dommeren. Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim skrev:

«Har en noe eksentrisk spilleforståelse, dommeren i Norge - New Zealand.»

TV 2-kommentator Kasper Wikestad:

«Jeg har litt problemer med å forstå dommeren. Mange merkelige vurderinger. Små (og litt større) ting hele veien.»

Uruguay og New Zealand har begge seks poeng i gruppa og er allerede klare for åttedelsfinalen.

Norge og Honduras har begge null poeng og møter hverandre torsdag. Håpet er at Norge går videre som en av de fire beste treerne i gruppespillet. Totalt er det seks grupper. Trolig holder det ikke bare med seier over Honduras. Helst bør den være med flere mål.

Sønderknuste

De norske gutta var sønderknuste etter kampen. John Kitolano - som scoret selvmål - nektet å si noe da han gikk forbi pressen. Selvmålet kom sju minutter før slutt. Da ledet New Zealand 1-0 etter langskudd fra Gianni Stensness.

- Det er tungt, sier Skiri Østigård.

- Det er vanskelig å si så mye. Vi spilte en svak første omgang. Vi kom ut i andre og var bedre. Men vi sleit med å skape store sjanser. Så scoret de på et skudd fra 30 meter.

TILSKUERE: Delegasjonen med foreldre og supportere måtte konstatere at de norske gutta ikke strakk til denne gang. Oppe til venstre med caps: Aalesund-trener Lars Bohinen, som har sønnen Emil på laget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TILSKUERE: Delegasjonen med foreldre og supportere måtte konstatere at de norske gutta ikke strakk til denne gang. Oppe til venstre med caps: Aalesund-trener Lars Bohinen, som har sønnen Emil på laget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Trener Pål Arne Johansen beskrev tapet som «et tungt slag». Spesielt Kitolano var utrøstelig.

- Jeg har vært og pratet med ham. Det er dette som er krevende i toppfotball. Du må fort opp på hesten igjen, sier Johansen.

Utrøstelige

- Det er fortsatt en mulighet til å gå videre. Så lenge den er der, skal vi gjøre alt vi kan for å ta den, fortsetter han.

- Men rett etter kampen syntes jeg synd på gutta. Jeg opplevde at flere var utrøstelige. Dette var et veldig tungt slag.

Kampen mot Honduras går klokka 18.00 torsdag.