RASENDE: Joachim Thomassen var gal av sinne - først mot dommeren, så mot Malmö-spilleren som skrek på straffe. Foto: Bildbyrån
RASENDE: Joachim Thomassen var gal av sinne - først mot dommeren, så mot Malmö-spilleren som skrek på straffe. Foto: BildbyrånVis mer

Europa League

Kokte over - tordner mot Rösler

Kaptein Joachim Thomassen (30) var fly forbannet da Sarpsborg spilte 1-1 mot Malmö. Beskjeden til trener Uwe Rösler: - Se deg i speilet!

  • Malmö - Sarpsborg 1-1

MALMÖ (Dagbladet): Sarpsborg fortsetter å imponere i Europa League. Med litt hell kunne laget tatt tre nye poeng mot Malmö, men 1-1 var trolig et rettferdig resultat på Swedebank stadion torsdag kveld.

Ved to anledninger mistet kaptein Joachim Thomassen fullstendig besinnelsen foran 17 601 tilskuere. Første gang var rett etter pause da han fikk gult kort. Dommeren - Miroslav Zelinka fra Tsjekkia - markerte bruk av albue i en duell. TV-bildene viste at Thomassen ikke var i nærheten av dette.

Andre gang var da Malmö-spiller Eric Larsson gikk i bakken innenfor 16-meteren etter 73 minutter. «Hele stadion» ropte på straffe, men Thomassen var ikke i nærheten av Larsson. Etterpå skjelte han ut motstanderen i flere sekunder.

MÅLJUBEL: Patrick Mortensen sendte Sarpsborg i ledelsen etter 63 minutter. Foto: Andreas Hillergren /TT / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Patrick Mortensen sendte Sarpsborg i ledelsen etter 63 minutter. Foto: Andreas Hillergren /TT / NTB scanpix Vis mer

TV-bildene viste en fly forbannet Thomassen. Bildene vekker oppsikt også i Sverige.

Om den første situasjonen sier Thomassen til Dagbladet:

- Det så du vel selv. Jeg var først i duellen. Han kom seint inn og kom oppi meg. Det var ikke gult kort. Jeg skal være forsiktig med å si noe om dommeren, men han ser sikkert kampen i reprise han også. Da vil han sikkert være enig med meg.

Straffesituasjonen får Thomassen til å fnyse:

- Jeg var ikke i nærheten av ham. Det var pinlig opptreden av ham. Trener Uwe Rösler var ute i forkant og sa at vi er et lag som filmer. Han må se seg i speilet og ta tak i sitt eget lag i stedet, raser Thomassen.

- Hva sa du etter at Larsson åpenbart ville ha straffe?

- Det egner seg ikke på trykk.

- Hva sa han?

MALMÖ-TRENER: Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån
MALMÖ-TRENER: Uwe Rösler. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Han sa ingenting. Han skjønte hva han hadde gjort, så vi fikk rensket opp i det der og da.

Thomassen synes det er bittert at Sarpsborg mistet alle tre poengene, men innrømmer at det var et fair resultat.

Patrick Mortensen sendte Sarpsborg i ledelsen etter 63 minutter. Fire minutter seinere utliknet Marcus Antonsson.

- Skjønt! Og Malmö-fansen be helt stille. Men jeg ville hundre prosent heller ha scoret foran egne fans. Jeg hadde masse familie på besøk, forteller Mortensen.

Genk leder gruppa og har sju poeng. Deretter følger Sarpsborg og Malmö med fem poeng. Besiktas har fire. Sarpsborg-trener Geir Bakke tror laget går videre fra gruppa sammen med Genk.

Besiktas er motstander i neste kamp. Om dette møtet sier Bakke:

- Vi kan regne med et kampbilde som i dag. Besiktas vil ha ballen mest. De vil prøve å bearbeide oss. Men det er også et lag som er sårbare hvis vi spiller på den måten som vi gjør i Europa.

- Jeg vet det ikke ser pent ut, men det lever vi godt med. Og det skal Besiktas kjenne når de kommer til Sarpsborg i slutten av november. Da er det deilig temperatur og et kunstgress som ligger og venter, sier Bakke og smiler.

Tabell
Genk42118-67
Sarpsborg41216-65
Malmö41214-45
Besiktas41126-84