Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøm - Brann

Kokte over etter Branns kontroversielle scoring

Det ble en hektisk avslutning på kampen mellom Lillestrøm og Brann. Helt på tampen ble det både en omdiskutert scoring og brytekamp.

HANDS: Bildene fra Eurosport viser at ballen traff hånden til Gilbert Komsoon før han spilte ballen videre oppover i banen. Det endte til slutt med at Brann utliknet til 1-1. Foto: Eurosport Player
HANDS: Bildene fra Eurosport viser at ballen traff hånden til Gilbert Komsoon før han spilte ballen videre oppover i banen. Det endte til slutt med at Brann utliknet til 1-1. Foto: Eurosport Player Vis mer
  • Lillestrøm - Brann 1-1 (1-0)

Mot Lillestrøm fikk serieleder Brann det tøffere enn ventet, og lenge så de ut til å gå på sesongens første tap. Helt mot slutten fikk de imidlertid med seg et kontroversielt mål og det ble ett poeng hver til lagene.

Ludcinio Marengo disket opp med en kunstscoring da han chippet ballen lekkert over LSKs keeper, men det var situasjonen i forkant som fikk Lillestrøm-spillerne til å rase. Før Gilbert Komsoon feide ballen oppover i banen, handset han, og hjemmelaget og hjemmefansen mente at dommeren aldri burde latt spillet gå.

Etter scoringen kokte det over for gigantene Frode Kippe og Azar Karadas, som endte opp i en heftig brytekamp.

- Det kokte greit i huet der. Jeg følte det var soleklar hands, sa Kippe om brytingen og Branns omdiskuterte scoring

- Det var greit med gult kort der, konkluderte Karadas.

KAMPHANER: Frode Kippe og Azar Karadas endte opp i brytekamp ikke lenge etter Branns utlikning. Foto: FREDRIK VARFJELL
/

BILDBYRÅN NORWAY
KAMPHANER: Frode Kippe og Azar Karadas endte opp i brytekamp ikke lenge etter Branns utlikning. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer

Ubeseiret

Brann har vært i fryktinngytende form så langt denne sesongen, og sto ubeseiret før mandagens kamp mot Lillestrøm.

Lars Arne Nilsens menn har vært pottetette bakover samtidig som de har funnet nettmaskene i samtlige kamper. Slikt blir det poeng av og bergenserne gikk inn i oppgjøret som serieleder.

Hjemmelaget la derimot igjen respekten for serielederen i garderoben, og gikk rett i angrep på Åråsen stadion. Den første store sjansen kom drøye 12 minutter ut i omgangen da Thomas Lehne Olsen kom til avslutning. Spissens forsøk gikk derimot midt på Samuel Sahin-Radlinger.

Ropte på straffe

Midtveis i omgangen ropte Brann på straffe. Kristoffer Barmen fyrte av, men traff hånda til Frode Kippe. Dommeren vurderte det imidlertid ikke til å være hands og spillet gikk videre.

- Noen hadde dømt, andre ikke. Jeg har gitt opp handsregelen, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal om situasjonen.

Lillestrøm var best i den første omgangen, og ti minutter før pause fikk de uttelling. Brann mistet ballen i farlig posisjon, og LSK spilte ballen til Ifeanyi Mathew. Midtbanespilleren dunket til, og Vito Wormgoor gjorde et desperat forsøk på å stoppe skuddet. Ballen gikk via midtstopperens bein og i perfekt bue over Branns utspilte keeper.

- Jeg vet ikke hva som er galt, sa Wormgoor i pausen og etterlyste mer energi fra lagkameratene.

LSK press

Bortelaget fant imidlertid ikke noen mirakelkur i pausen.

- Den energien som Brann skulle komme med etter pause, har Lillestrøm kneblet ganske enkelt. Brann må heve seg betraktelig eller ha flaks skal de ta poeng i denne kampen, slo Rekdal fast.

I stedet var det Lillestrøm som fortsatte å kjøre på og sette Radlinger på prøve. Nærmest kom Gary Martin, men et tigersprang fra den østerrikske keeperen fikk avverget 2-0.

Sen scoring

Utover i andre omgang virket det som alvoret begynte å gå opp for Brann, og bortelaget økte presset mot LSK.

Azar Karadas ble kastet innpå for å gi mer luftstyrke, Deyver Vega for enda mer offensiv kraft, men gjestene sleit med å skape sjanser.

Så dukket Ludcinio Marengo opp.

Med et øyeblikks magi chippet nederlenderen ballen lekkert over Branns keeper og reddet poeng for gjestene. I forkant handset Gilbert Komsoon før han spilte ballen fram mot Marengo. Den vil nok bli diskutert i etterkant.

– Vi gjør en fantastisk kamp i dag, mot det som har vært Norges beste lag så langt. Men det ville seg ikke helt på slutten. Vi får ta med oss det ene poenget, sa en litt skuffet Kippe etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media