GJERRIGE:  Bare Chelsea har sluppet inn færre mål enn Manchester City denne sesongen. Backen Aleksandar Kolarov gir manager Manuel Pellegrini mye av æren for «gjerrigheten». Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
GJERRIGE: Bare Chelsea har sluppet inn færre mål enn Manchester City denne sesongen. Backen Aleksandar Kolarov gir manager Manuel Pellegrini mye av æren for «gjerrigheten». Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Kolarov gir Pellegrini mye av æren for Citys «gjerrighet»

City har bare 28 mål baklengs.

Bare Chelsea har sluppet inn færre mål enn Manchester City denne sesongen. Backen Aleksandar Kolarov gir manager Manuel Pellegrini mye av æren for «gjerrigheten».

Med bare 28 baklengsmål, hvor av kun ni på hjemmebane, har City vært vanskelig å bryte ned.

Kun Chelsea med 24 har vært gjerrigere, men London-laget har scoret 18 færre mål enn gullrivalen.

- Som back må du tenke på forsvarsspillet. Men dersom du har en ving mot deg, er det vanskelig for ham dersom du hele tiden angriper, for da må han følge etter deg, sier Kolarov.

Danket ut Clichy Han har etablert seg på venstrebacken etter en tung sesong i fjor. Da var Gaël Clichy førstevalget.

- Jeg har ikke hatt mange problemer defensivt. Du møter mange gode spillere, men dersom du hele tiden angriper og løper, må han følge deg. Da har han ikke lengre nok kraft til å angripe mot deg, sier den serbiske landslagsspilleren.

- Jeg har også skapt sjanser. Personlig føler jeg at jeg har hatt en god sesong. Jeg håper å avslutte den på samme måte, sier 28-åringen.

Vurderte City-exit Sist sommer var backen på vei vekk fra Eastlands.

- Sist sesong spilte jeg ikke så mye. Jeg tenkte at det kunne være bra for meg med en overgang. Jeg hadde noen muligheter, men endte med å takke nei til alt fordi jeg ikke ønsket å forlate klubben før jeg hadde vist hva jeg kan, påpeker Kolarov.

Southampton kommer til Manchester lørdag. Sørkystlaget har lite å spille for, men manager Maurucio Pochettino står uten tap mot de lyseblå etter to forsøk i engelsk fotball. Den statistikken håper argentineren å holde ved like.

City står imidlertid med imponerende 13-0-1 på hjemmebane. Det som kan vise seg å velte gullhåpet er den svake borteformen i starten av sesongen.

(NTB)