Kolarov med frekk scoring for ustoppelige City

Tok sin tredje strake seier.

AVGJØRELSEN: Aleksandar Kolarov sender ballen i mål med en frekk avslutning. 
Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Aleksandar Kolarov sender ballen i mål med en frekk avslutning. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

Everton - Manchester City 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Manchester City har hatt en «flying start» i Premier League denne sesongen med tre strake seire med 8-0 i målforskjell. Mannskapet til Manuel Pellegrini har på kort tid seilet opp som kanskje den største ligafavoritten av dem alle.

De lyseblå fra Manchester kunne ta med seg tre nye poeng i bagasjen i kveld etter en nydelig scoring av Aleksandar Kolarov. Backen gikk på et sugende løp fra egen banehalvdel, før han plasserte ballen på vakkert vis inne ved stolpen til Tim Howard i Everton-målet.

Samir Nasri fjernet all tvil da han chippet inn 2-0-målet like før slutt. Det var nok til at City beholder ligaledelsen med tre kamper spilt av årets sesong.

Nesten pangåpning Allerede etter to minutter var brennhete Sergio Agüero nære scoring mot Everton, men forsøket fra skrått hold ble reddet av foten til Tim Howard. Og det skulle gi en liten pekepinn på hvordan kampforløpet ville utarte seg de neste minuttene.

For City var best i det meste på Goodison Park i åpningen, og særlig Agüero var livlig for gjestene, men Tim Howard var i det umulige hjørnet - iallfall for en stund.

Everton kom mer og mer med i kampen utover i omgangen, og kunne fort gått til pause med ledelse. Romelu Lukaku var mannen som hamret et frispark via tverrliggeren og over målet til Joe Hart på overtid i første omgang.

Det var også en dramatisk episode i den første omgangen da en tilskuer skal ha fått et illebefinnende. Sergio Agüero stoppet en corner og tilkalte hjelpepersonell som var raskt på stedet. Det er uvisst hva som faktisk skjedde i kulissene.

Stolpetreff Den andre omgangen fortsatte som den første for City. David Silva fikk en fin stikker fra Raheem Sterling etter et snaut minutt, og hamret ballen i stolpen.

Det måtte en back til for å skille lagene, og det var Aleksandar Kolarov som fant veien til nettmaskene.

Venstrebacken gikk på et enormt løp fra egen banehalvdel, og fikk en perfekt vektet pasning av Raheem Sterling før han skar innover i banen og plasserte ballen frekt forbi Tim Howard på innsiden av stolpen.

- Det er fantastisk å se når spillere går for det og gir alt, uttalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om scoringen.

Everton var ikke ufarlige når de hadde muligheten til å angripe, men skapte heller ikke nok til å skaffe balanse i regnskapet. I stedet var det City som punkterte kampen.

Yaya Touré spilte vegg med innbytter Samir Nasri, som med en nydelig chip satte Tim Howard ut av spill. Forarbeidet til Yaya var det også høy klasse over, da han lobbet ballen elegant gjennom forsvaret til Everton. 2-0, og tre nye poeng til bortelaget som har fått en pangstart i ligaen.