Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kolberg og Egeberg slår tilbake

Mot NRK. - Høres ikke ut som fair play, sier jusekspert Gunnar Martin Kjenner om regjeringens angivelige innblanding.

• Dagbladet 29. mars 2007: Fem statsråder støtter Tromsø

(Dagbladet.no): I en dokumentar som NRK viser i morgen, går det fram at regjeringen skal ha jobbet aktivt for Tromsø i den nasjonale OL-kampen mot Trondheim og Oslo - opplysninger som vekker sterke reaksjoner i kveld.

Blant annet skal tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Ivar Egeberg, og Arbeiderpartiets partisekretær, Martin Kolberg, ha planlagt en Jonas Gahr Støre-kronikk til støtte for Tromsø.

Dette benekter både Egeberg, som i dag er generalsekretær i Senterpartiet og Kolberg.

Sint Kolberg

- Dette har aldri jeg sagt, vi har ikke hatt samtaler om noe sånt. Det er ikke aktuelt at vi har vurdert noen kronikk. Disse opplysningene nevnte heller ikke NRK da de var i kontakt med meg, fastslår Egeberg overfor Dagbladet.no.

- Vi snakker sammen om hundre saker, og deriblant OL-kampen. Det har ikke vært noen tvil om hva jeg har ment, men det er Idrettsstyret som har avgjort hvilken norsk by som bør søke - helt uavhengig av regjeringen, forsikrer Egeberg.

Det samme gjør altså Kolberg.

- Jeg kan bare huske at jeg har snakket en gang med Egeberg om OL, og det er riktig at jeg i uformelle sammenhenger har gitt uttrykk for støtte til Tromsø. Men jeg har ikke deltatt i noen aktiv kampanje - og jeg reagerer sterkt på at Brennpunkt-redaksjonen framsetter slike rykter uten å kontakte meg på forhånd, sier Kolberg til Dagbladet.no.

FORBANNA: Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg reagerer på at han ikke er blitt kontaktet forut for det han kaller ryktespredning fra NRKs side. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
FORBANNA: Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg reagerer på at han ikke er blitt kontaktet forut for det han kaller ryktespredning fra NRKs side. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

- Hva statsrådene har sagt og ikke sagt, vet ikke jeg. Men dette er jo en sak det må gå an å mene noe om, men noen aktiv innblanding kjenner iallfall ikke jeg til, tillegger han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kunne ikke kommentere saken i kveld.

Heiberg avviser også påstander

I NRK-dokumentaren trekkes det også fram at IOC-medlem og idrettstyremedlem Gerhard Heiberg, som egentlig skulle være nøytral,kjempet for Tromsø som OL-by.

Men heller ikke han kjenner seg igjen i statskanalens opplysninger.

- At noen kan ha oppfattet at jeg har vært positiv i den ene eller den andres sammenheng, det er godt mulig, men jeg føler at jeg klarte meg bra i å være nøytral, sier Heiberg til NRK.

På grunnlag av NRK opplysninger mener idrettsjusekspert Gunnar Martin Kjenner at regjeringen har opptrådt uryddig.

- Min umiddelbare reaksjon var at dette ikke høres ut som fair play. Hvis regjeringen har blandet seg aktivt inn, er det visse saksbehandlingsregler som ikke er fulgt. Samtidig er idrettens organer i så fall satt til side, noe som er langt fra bra, for å si det forsiktig, sier advokaten til Dagbladet.no.

image: Kolberg og Egeberg slår tilbake
image: Kolberg og Egeberg slår tilbake
- IKKE FAIR PLAY: - Hvis NRKs opplysninger stemmer, er dette mildt sagt lite bra, sier idrettsjusekspert Gunnar Martin Kjenner om innblanding fra regjeringens side.
SLÅR TILBAKE: Ivar Egeberg avviser at han skal ha bidratt til at regjeringen jobbet aktivt for Tromsø-OL i kampen mot Trondheim og Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media