Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kolberg og Egeberg trakk i tråder

NRK står ved dokumentar-påstandene.

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiets sekretær Martin Kolberg og Senterpartiets Ivar Egeberg reagerte i går mot påstander om dem i NRK-dokumentaren «Spillet om et OL».

Etter dagens pressevisning av dokumentaren ble de programansvarlige Marit Higraff og Klaus Erik Okstad konfrontert med Kolberg og Egebergs reaksjoner.

Higraff mener Kolberg har blitt konfrontert med påstander som ikke kommer direkte fram i dokumentaren.

- Vi sier ikke at Kolberg står direkte bak Haga-utspillet eller kronikken til Gahr Støre, sier Higraff.

Trekker i tråder

Men hun står fast ved filmens framstilling av de to partisekretærene som sentrale aktører.

- Vi sier at de trekker i tråder, sier Higraff.

Kolberg benektet i går aktiv innblanding i prosessen.

- IVAR JOBBET BEST FOR OSS: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og tidligere Generalsekretær i Norges Idrettsforbund Ivar Egeberg under idrettsgallaen i 2002. Som leder for Tromsø 2018 har Stensbøl utnyttet sitt gode kjennskap til Senterpartiets generalsekretær Egeberg. Foto: Scanpix
- IVAR JOBBET BEST FOR OSS: Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og tidligere Generalsekretær i Norges Idrettsforbund Ivar Egeberg under idrettsgallaen i 2002. Som leder for Tromsø 2018 har Stensbøl utnyttet sitt gode kjennskap til Senterpartiets generalsekretær Egeberg. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke deltatt i noen aktiv kampanje, og jeg reagerer sterkt på at redaksjonen framsetter slike rykter uten å kontakte meg på forhånd, sa Kolberg.

Egeberg avviste i går at han var med i planleggingen av en kronikk fra Gahr Støre som skulle ta til orde for Tromsø-OL. Kronikken ble seinere stoppet av Statsministerens kontor.

- Kolberg ønsket Jens-utspill

Filmskaperne hevder i dokumentaren at Kolberg ønsket at statsminister Jens Stoltenberg skulle støtte Tromsøs søknad. Videre hevdes det at det i stedet ble startet et arbeid med et utspill fra Gahr Støre, men det sies altså ikke direkte hvem som sto bak dette.

Higraff mener Kolberg forøvrig bør ta for seg «sin venn i Senterpartiet» når det gjelder duoens påvirkning av OL-utfallet.

I «Spillet om et OL» snakker Egeberg relativt åpent om sin rolle.

- I min posisjon har jeg mye kontakt med statsråder, sier Egeberg, som ikke har lagt skjul på at han selv klart ønsket Tromsø som norsk OL-søkerby.

- Ivar jobbet best for oss

image: - Kolberg og Egeberg trakk i tråder

NRK hevder i filmen at en av dem Egeberg snakket mest med, er Martin Kolberg.

Bjørge Stensbøl, som er enda mer åpen om sin bruk av kontakter og nettverk for å vinne OL-kampen for Tromsø, sier også i klartekst at Egeberg var sentral i arbeidet.

- Ivar er den på dette nivået som jobbet best for oss, sier Stensbøl.

Det er også Egeberg som i filmen navngir Trond Giske som en statsråd han er temmelig sikker på at støttet Tromsø. Giske avviste i går kveld overfor Dagbladet at han har engasjert seg for at idretten skulle velge Tromsø foran Trondheim eller Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media