- Kolbotn er favoritt

Men landslagssjef Berntsen tror ikke det får det lett.

Landslagssjef Bjarne Berntsen tror Kolbotn vinner årets eliteserie i fotball for kvinner. Samtidig ser han ikke bort fra at det kan bli et nytt drama om gullet.

I fjor var ikke gullduellen i eliteserien avgjort før i siste serierunde. Røa trakk til slutt det lengste strået - poenget foran Trondheims-Ørn. Asker og Fløya kjempet en akkurat like hard kamp om bronsemedaljene.

Kolbotn ble ikke bedre enn nummer fem, men den historien gjentar seg ikke når årets sesong sparkes i gang lørdag. I hvert fall ikke hvis alt går slik landslagssjef Bjarne Berntsen tror.

- Kolbotn er i mine øyne den største gullfavoritten. De har flere kvalitetsspillere enn konkurrentene, sier Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kamp om medaljene

Kolbotn har mer eller mindre landslagsspillere i alle ledd. Bente Nordby, Ingvild Stensland, Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen er alle sikre kort i Bjarne Berntsens EM-tropp.

Samtidig kan både Tonje Hansen og Isabell Herlovsen bli å finne i troppen.

Landslagssjefen har samtidig liten tro på at Kolbotn-jentene får lett reise til seriegullet. Snarere tvert i mot.

- Mange lag har store ambisjoner, så det blir garantert en veldig spennende sesong, sier Berntsen, og lanserer kvartetten Fløya, Trondheims-Ørn, Røa og Asker som øvrige medaljekandidater i årets toppserie.

- Går for gull

Fjorårets bronsemedaljevinner Fløya er beredt til å gjøre livet surt for både gullfavoritt Kolbotn og andre lag.

- Vi er fredige nok til å si at vi har en god sjanse til å ta gullet, sier trener Jan Aksel Opsahl Odden.

Røa hentet overraskende både serie- og cupgull forrige sesong, men har mistet viktige Kristine Edner på grunn av skade foran årets sesong. Det gjør oppgaven med å gjenta bragden vanskeligere. Humøret i leiren er det uansett ingenting å si på:

- Vi kan ikke garantere at vi vinner serien igjen, men vi kan garantere at vi skal lage de beste vaflene på hjemmekampene, sier trener Ole Bjørn Edner spøkefullt.

Åpner for overraskelse

Landslagssjef Bjarne Berntsen ser samtidig ikke bort fra at det i kjent stil dukker opp en overraskelse i årets eliteserie for kvinner.

- Team Strømmen har et veldig spennende lag. Jeg så dem i flere kamper på La Manga i forrige uke, og de spilte godt og produserte mange sjanser mot sterke motstandere. De kan så definitivt blir den store overraskelsen, sier han.

Han lanserer også Klepp, under tidligere landslagskeeper Frode Olsens ledelse, som en typisk outsider.

- Klepp kan overraske dersom de unngår skader på nøkkelspillere, sier rogalendingen.

(ANB)

KLARE TIL KAMP: Bak fra venstre: Randi Bjørkestrand (IL Sandviken), Maritha Kaufman (Team Strømmen FK), Bente Nordby (Asker Fotball Kvinner), Marit Finae Christensen (Røa IL) og Gøril Kringen (SK Trondheims-Ørn). Foran: Solveig Gulbrandsen (Kolbotn IL), Ane Stangeland (Klepp IL), Anne Hagen (Liungen IF), Marie Knutsen (Kattem IL) og Kristy Moore (IF Fløya).
TROR PÅ KOLBOTN. Bjarne Berntsen tror på de hvite og blå.