Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kolbotn jakter på Mia Hamm

Mia Hamm - også kalt verdens beste fotballspiller - bekrefter overfor Dagbladet at hun er tilbudt en kontrakt med Kolbotn.

Den norske serie-treeren vil bruke 100000 kroner for å «låne» superstjernen i tre uker på tampen av sesongen. Landslagssjef Per Høgmo er begeistret over Kolbotns framstøt.

- Å få Mia Hamm hit vil gi norsk klubbfotball et formidabelt løft. Dette er veien å gå for å matche proffligaene i USA, England og Tyskland, mener Høgmo.

Kolbotns ambisiøse plan går ut på å få Mia Hamm til Norge på et treukers turistvisum på tampen av sesongen.

- Da kan hun spille de tre siste seriekampene og en eventuell cupfinale, sier Kolbotns sports- og markedsleder Terje Gulbrandsen til Dagbladet.

I går satt Terje Gulbrandsen ringside og så Mia bidra til USAs 1- 1-resultat i en kamp Norge strengt tatt burde vunnet.

Møte i Tyskland

Den amerikanske superstjernen hvilte på benken til det gjensto en drøy halvtime. Innhoppet frambragte en av kveldens største applauser. 28-åringen har et stort navn også i Norge.

Gulbrandsen spiste lunsj med Mia Hamm i Tyskland forrige uke. Der la han fram tilbudet - som nok kom litt bardus:

- Jeg tror hun trenger tid til å bearbeide tanken. Men vi har en god dialog, sier Gulbrandsen. Han regner med å betale 100000 kroner for de tre ukene: 70- 80000 i ren lønn og resten i reise- og oppholdsutgifter.

- Det skulle bety ei månedslønn på rundt 100000?

- Det står ikke på penger. Vi tror spillerne våre vil få et løft av å se at det går an å tjene på damefotball. Vi tror også at spillerstallen vil løfte seg sportslig.

Gulbrandsen sier det er merkevaren Mia Hamm han vil hente inn - ikke spilleren Mia Hamm:

- Mia på laget vil tredoble tilskuertallet vårt, tror han.

«Anja-effekt»

Det samme er landslagssjef Høgmo overbevist om:

- Tenk på hva en spiller som kanadiske Charmaine Hooper betydde da hun spilte for Donn. Klubben trakk jo plutselig over 1000 tilskuere på hjemmekampene. Mia Hamm vil gi fotballen en Anja Andersen-effekt, sier Høgmo. Han tror at én- to utenlandske stjerner er sunt for ethvert norsk topplag:

- Det vil få de beste norske til å løfte seg, og dermed blir nivået bedre.

Terje Gulbrandsen tror sjansen er 50/50 for at Mia Hamm takker ja til Kolbotn. Hvis hun takker nei, kommer Kolbotn til å gå etter Brandi Chastain - matchvinner da USA vant VM-finalen mot Kina i fjor. Men det endelige tilbudet til Mia eller Brandi kommer ikke før Kolbotn er sikret plass i semifinalen.

En travel Mia Hamm sa dette til Dagbladet etter kampen seint i går kveld:

- Ja, jeg har fått en forespørsel fra Kolbotn. Men jeg vil ikke tenke på dette nå. I første omgang tror jeg ikke at jeg får tid.

VERDENS BESTE: USAs Mia Hamm er kanskje verdens beste fotballspiller. I går klarte hun og de andre amerikanerinnene uavgjort 1-1 mot Norge i Tromsø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media