Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kolbotn klar for kvartfinale i e-cupen

Full kontroll i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten problemer tok Kolbotn sin andre seier i gruppespillet i europacupen i fotball for kvinner. Norges representant er dermed klar for kvartfinale.

Etter 4-2 over spanske Espanyol tirsdag, fulgte Kolbotn-jentene opp med 2-1 over Legend Tsjernigov på Askim stadion i kveld. Det ukrainske laget klarte aldri å komme på talefot med Kolbotn.

Kampen artet seg grovt sett som halvannen time med enveiskjøring.

Scoret på hjemmebane

Banens beste, Trine Rønning, ga hjemmelaget ledelsen seks minutter før pause da hun headet vakkert inn et overlegg fra høyrekanten. Like før hvilen doblet Camilla Hammerø Huse ledelsen med et kontant skudd.

Ekstra gøy for venstrebacken, som opprinnelig kommer fra Askim og hadde både sin datter og resten av familien på tribunen.

– Jeg må innrømme at jeg var litt nervøs ettersom jeg var på hjemmebane. Derfor var det veldig morsomt å score, noe jeg gjør heller sjelden, sier østfoldingen, som har notert seg for to mål i toppserien i år.

Arbeidsuhell

De norske jentene var spillemessig minst like overlegne etter pause. De klarte imidlertid ikke å score. Det gjorde derimot ukrainerne, som reduserte tre minutter før slutt, på sin eneste reelle målsjanse i hele kampen.

– Det kaller jeg et rent arbeidsuhell, kommenterte Kolbotn-kaptein Ingvild Steinsland.

– Vi burde ha punktert kampen tidlig, for vi festet grepet allerede etter 10-15 minutter, og motstanderne begynte etter hvert å bli dyktig slitne. Men som så mange ganger før i år slet vi med å sette ballen i mål, til tross for at vi skapte massevis av sjanser.

Må vinne gruppefinalen

Søndag avsluttes gruppespillet på Sofiemyr med ren gruppefinale Kolbotn mot Umeå, som på sin side slo spanske Espanyol 3-0 i dag. Dermed har begge lagene vunnet sine to kamper, og er begge klare for kvartfinalene.

Likevel blir ikke søndagens kamp betydningsløs. Gruppevinneren vil nemlig få en betydelig lettere motstander i kvartfinalen enn toeren, som etter alt å dømme vil møte Frankfurt, Europas beste lag.

Derfor går Kolbotn-jentene på banen for å vinne mot sine svenske motstandere i avslutningskampen.

(ANB)

BANENS BESTE: Trine Rønning scoret Kolbotns første mål.