Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Kollaps endte i Champions League-exit

De røde tittelforsvarerne får ikke muligheten til å spille sin tredje strake finale. Det sørget et kynisk og kompakt Atletico Madrid for.

MATCHVINNER: Marcos Llorente. I bakgrunnen fortviler Virgil van Dijk. Foto: REUTERS/Phil Noble
MATCHVINNER: Marcos Llorente. I bakgrunnen fortviler Virgil van Dijk. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
  • Liverpool - Atletico Madrid 2-3 (1-0, 2-4 sammenlagt)

Utgangspunktet var enkelt. Liverpool måtte score, og aller helst holde tett bakover etter 0-1 i Madrid for tre uker siden. Slik ble det absolutt ikke.

Liverpool styrte det aller meste i egen storstue, og da uttellinga for kom med Gini Wijnaldum like før pause, så det ut til at hjemmelaget skulle score minst et til.

Momentumet fortsatte etter pause, men det ville seg ikke for de røde. Flere store sjanser til tross. Det ble ekstraomganger.

Der ga Roberto Firmino Liverpool drømmestarten de håpet på, men like etter sørget Marcos Llorente for at det plutselig var Atletico som kunne booke en billett til kvartfinalen.

Anfield ble musestille da Llorente igjen scoret på overtid av den første ekstraomgangen.

Nok et Liverpool-comeback så umulig ut, og det ble det også denne gangen.

Alvaro Morata sørget for 4-2 sammenlagt på overtid, og feide all tvil til side.

Diego Simeone sørget dermed for at Jürgen Klopp for første gang i sin Liverpool-karriere ryker ut av Europa. I alle de andre foregående sesongene har Klopp ledet klubben til enten finale eller seier.

James Milner var en slagen mann etter kampslutt. Han mente likevel at de gjorde en god kamp.

- Det er skuffende. Vi gjorde en god kamp, og kontrollerte kampen, men det holdt ikke. Det var ikke mye som manglet i kveld. Vi burde scoret flere mål, men de er et godt lag og vanskelig å spille mot, sa James Milner i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

I TV 2s studio mente de at Liverpool burde og skulle avgjort kampen tidligere. Samtidig var de påpasselige med å skryte av spanjolene.

- De gjorde en kamp hvor de hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre. I de 90 minuttene har de mer enn nok, men så mangler de litt på å klare det. Oblak var også strålende. Men Atletico er veldig vant til dette. De har energi i massevis, vet at det kommer nye bølger og at de har en verdensklassekeeper bakerst der. Det er en viktig del av det, og de miestet ikke motet, sa Simen Stamsø-Møller i TV 2s studio i etterkant av oppgjøret.

Holdt på å sjokkere Anfield fra start

Allerede 13 sekunder inn i oppgjøret kom det første skremmeskuddet. Joao Felix vendte opp, og spilte igjennom Diego Costa litt for enkelt. Virgil van Dijk opphevet offsiden, og Costa fikk spasere mot mål, før han avsluttet fra 15 meter. Adrián var etter ballen, men avslutninga snek seg på utsiden av stolpen.

Liverpool kom likevel spillemessig best i gang, og hadde flere gode brudd. Til tross for sterkt presspill og mye ballinnehav, lykkes de ikke med å sette Jan Oblak i Atletico-målvakt på noen nevneverdig prøve innledningsvis.

Alex Oxlade-Chamberlain kom til Liverpools første ordentlige sjanse da han fyrte av fra skrått hold etter 14 minutter. Oblak måtte gi retur, men ingen Liverpool-spillere var først på den knallharde avslutninga.

Nære å drepe kampen

Gjestene var igjen nære å få det livsviktige bortemålet tre minutter senere, men et hodestøt etter en corner snek seg like på utsiden av stolpen.

Liverpool fortsatte og presse, men det ville seg ikke. Sadio Mané fikk ballen etter en kjempefrispilling av rekkekamerat Mohamed Salah da 33 minutter var passert, men senegaleserens avslutning gikk rett på Oblak. Sisteskansen måtte igjen gi retur, men heller ikke dennen gangen var et Liverpool-bein først på ballen.

Det ga imidlertid Liverpool enda mer blod på tann. Et par minutter etter slo Trent Alexander-Arnold en knallhard ball inn i rommet mellom forsvaret og keeper. Der var Roberto Firmino, men brasilianeren nådde på utrolig vis ikke ordentlig frem denne gangen heller.

Anfield eksploderte

Men så satt den endelig for hjemmelaget, i det 43. minutt. Oxlade-Chamberlain fikk svingt en ball ut i feltet, og Gini Wijnaldum fikk, som i semifinalen mot Barcelona for ti måneder siden, gå opp helt uforstyrret i feltet. Nederlenderen nikket ballen i det lengste hjørnet, og Anfield, om mulig, tok enda mer fyr.

- Et angrep fra øverste hylle, ropte TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland da ballen suste i nettmaskene.

Dermed gikk lagene til pause på stillinga 1-0 til hjemmelaget, og 1-1 sammenlagt.

Frisk start

Liverpool fortsatte der de slapp. Hjemmelaget var farlig frampå både med Mohamed Salah, Sadio Mané og Alex Oxlade-Chamberlain de første sju-åtte minuttene. Flere ganger hadde gjestene marginene med seg. Men signalet var tydelig. Liverpool gikk for avansementet.

66 minutter spilt. Liverpool en liten centimenter unna å ta ledelsen 2-0, og 2-1 i sammendraget. Først dro Mohamed Salah seg fri inne i feltet, fikk avslutta via et bein, før den havnet på pannebrasken til Andy Robertson. Backens avslutning klinka på nedsiden av tverrliggeren og ut.

Minuttet etter var Alexander-Arnold nære med en kanon fra langt hold. Men igjen ville det seg ikke for vertene.

Red av stormen

I det kampen gikk inn i det siste kvarteret, styrte det unektelig mot ekstraomganger.

Atletico hadde forsvart seg svært dypt og tatt imot stort sett hele kampen, og mot slutten gikk lufta litt ut av hjemmelaget.

Så våknet hjemmelaget for en siste bølge. Nærmest var Sadio Mané da han prøvde seg på et akrobatisk brassespark få minutter før full tid. Også Mohamed Salah var nære med et c-moment helt på tampen, men heller ikke det forsøket ville inn.

Kampen hadde selvfølgelig en siste liten tvist i ordinær tid. Atletico fikk en dødball helt på tampen. Frisparket ble slått inn og stanget i nettet. Gjestene trodde de hadde stjelt det hele på overtid, men dommer var korrekt oppe og vinket for offside.

Dermed blåste dommeren av 90 minutter på stillinga 1-1 sammenlagt.

30 nye minutter ventet på Anfield.

Knuste Liverpools drøm

Men så satt den endelig for vertene. Tre minutter og 25 sekunder ut i omgangen la Gini Wijnaldum inn i feltet, Roberto Firmino steg til værs, og headet i stolpen. Et lite sekund sto Anfield stille, før den brasilianske spissen fikk bredsidet inn sin egen retur i det tomme målet.

Det var 28-åringens første scoring på Anfield denne sesongen.

Men Atletico nektet å gi seg. Vikarierende sisteskanse Adrián, forærte ballen til en motspiller, før Marcos Llorente fikk avsluttet fra hjørnet av 16-meteren. Spanjolen nådde ikke ned ved stolperota, og dermed var det plutselig Madrid-laget som var i kvartfinalen.

På overtid av den første ekstraomgangen utlignet Llorente for gjestene, og dermed måtte Liverpool plutselig ha to de siste 15 minuttene.

Hjemmelaget gikk virkelig for det de første minuttene, men Atletioc-spillerne forsvarte seg både rutinert og godt. Dermed gikk tida, og det hele så ut til å ebbe ut i 2-2 på Anfield.

Så fjernet Alvaro Morata all tvil da han ble spilt igjennom og satte inn 3-2, og 4-2 sammenlagt på overtid.

Med 4-2-seier sammenlagt er det Diego Simeone som skal spille kvartfinale i Champions League, og ikke Jürgen Klopp.

Hele Norges coronakart