Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollaps på første skyting ga svak norsk 9.-plass

Johannes Thingnes Bø bommet seks ganger på rad.

 SKJØT SEG BORT:  Johannes Thingnes Bø måtte gå tre strafferunder på den første skytingen.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SKJØT SEG BORT: Johannes Thingnes Bø måtte gå tre strafferunder på den første skytingen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Johannes Thingnes Bø brukte alle skuddene og måtte gå tre strafferunder etter første skyting i herrestafetten i skiskyting torsdag.

Dermed var all spenning borte for det norske laget omtrent før stafetten var kommet i gang. Det hjalp lite at Thingnes Bø reiste seg og skjøt bra på ståendeskytingen. Det hjalp heller ikke at Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Emil Hegle Svendsen leverte sine saker nærmest perfekt. Det ble bare niendeplass på det norske laget.

- Jeg gjorde ingen feil og skjønner ikke hvorfor jeg bommet. Jeg følte at skytingen gikk greit, men det ble fem bom, og det var kjedelig, slo Johannes Thingnes Bø fast overfor NTB etter sin etappe.

Kollapsen gjorde at det norske laget aldri var med i tetkampen i denne stafetten som ble vunnet av Østerrike med Tyskland og Russland på de neste plassene.

Over to minutter bak Det ble en svært spennende avslutningen av stafetten, for Østerrike, Tyskland og Russland gikk sammen på den siste sløyfen. Dominik Landertinger satte inn støtet mot slutten og knekte først Anton Sjipulin, før han fikk kastet seg foran den tyske overraskelsesmannen Simon Schemp i mål.

Det skilte 0,1 sekund mellom de to beste lagene, mens russerne på tredjeplass var 14,9 sekunder bak. Sverige tok fjerdeplassen.

Tarjei Bø skjøt feilfritt. Det gjorde også Emil Hegle Svendsen som gikk sisteetappen for Norge, mens Vetle Sjåstad Christiansen pådro seg et ekstraskudd.

Uten press - Jeg gikk min etappe helt uten press, og jeg må innrømme at det var en ny opplevelse å gå ut så langt bak. Skytemessig synes jeg at jeg kom bra fra min etappe. Det var mange nordmenn her, så det var moro å gå, slo Sjåstad Christiansen fast overfor NRK.

Tarjei Bø la ikke skjul på at han synes synd på broren som kollapset totalt.

- Jo, jeg synes synd på ham, men det er slikt som kan skje, og han kommer helt sikkert voldsomt tilbake, sa Bø som var fornøyd med egen innsats.

Emil Hegle Svendsen gikk ut som nummer ni fra veksling. Han lå på niendeplass gjennom begge de to skytingene og var nummer ni i mål.

Han tok det veldig rolig på sisterunden og gikk Norge i mål 2.02,9 minutter bak teten.

(NTB)