Filip Ingebrigtsen

Kollapset: - Fryktelig ubehagelig

Gjert Ingebrigtsen (55) ble bekymret da Filip Ingebrigtsen (28) kollapset for noen år tilbake.

BEKYMRET: Gjert Ingebrigtsen var bekymret da sønn Filip kollapset. Foto: Heiko Junge / NTB
BEKYMRET: Gjert Ingebrigtsen var bekymret da sønn Filip kollapset. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO S (Dagbladet): Team Ingebrigtsen var lørdag med å markere Verdens hjerte- og lungeredningsdag. De ønsker å spre kunnskap om livreddende hjerte- og lungehjelp.

Under markeringen fortalte Gjert Ingebrigtsen om en ubehagelig hendelse.

- Både Jakob og Filip har havnet på sykehus etter tøffe løp. Filip var vel innlagt på sykehus i ei uke etter en kollaps i 2015 i Frankrike, forteller han til Dagbladet og fortsetter:

- Fryktelig ubehagelig, så derfor har vi hatt med oss sånne kardiogram når vi reiser på tur. Da vet vi hvordan normalen skal se ut. Mens Jakob har hatt flere sånne «insidens» der han har havnet på sykehus etter tøffe anstrengelser.

Storebror Henrik Ingebrigtsen (30) forteller til Dagbladet at det var vanskelig å skille mellom vanlig utmattelse fra andre problemer i en slik situasjon, men at Filip hadde 160-170 i puls 20 minutter etter målgang.

- Hjertet har gått opp og ned

Både Henrik og Filip er sertifiserte hjerte- og lungeredningsinstruktører for å være beredt på å redde andre eller hverandre hvis noe skulle skje.

- Guttene reiser jo verden rundt og har kunnskap nok til å redde hverandre hvis noe skulle skje. Det er viktig, sier Gjert Ingebrigtsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer