Kollapset i garderoben

PESARO (Dagbladet): Ole Klemetsen fikk mer juling enn han noen gang har fått, tapte klart for en bedre mann og har ingen ting å klage på. - Han var god, han slo enormt hardt og nå har jeg det fryktelig vondt, sier Lukkøye. - Men - jeg kommer tilbake.

Lukkøye gikk i golvet da han endelig nådde garderoben etter sitt livs tøffeste boksekamp. Fra ringen og inn gikk han med rak rygg - da døra ble lukket bare segnet han sammen.

- Vi snakket om forskjellen på seier og tap før kampen. Det eneste jeg kan si er at forskjellen er større enn på dag og natt. Men akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det.

- Jeg har så fryktelig vondt.

Skreik av smerte

Ole Klemetsen skreik i smerte da folka rundt ham begynte å ta av tapen alle boksere har inne i hanskene.

- Ikke rør den høyrehanda, hylte Ole. - Den gjør så vondt. Og jeg er så sliten så sliten så sliten.

- Jeg orker nesten ikke å tenke.

Reggie Johnson forsvarte VM-tittelen fordi han er en mye bedre bokser enn Team Klemetsen kunne forestille seg. Og - problemene åpenbarte seg allerede etter to minutter og førtifem sekunder i første runde. Da traff Reggie Johnson med kveldens første klokke. Og den kom som en hammer fra den sida Lukkøye alltid har hatt problemer med. Den høyre.

Kutt over øyet

Johnsons første virkelige venstre hook sendte Lukkøye ned på kne og åpnet et lite kutt over Lukkøyes høyre øye. Tellinga til åtte var urovekkende. Og bare et forvarsel om hva som ville komme denne dramatiske kvelden i Italia. Og hvor vondt det skulle komme til å gjøre.

I femte runde ble det stort og problematisk. Team Klemetsens kuttmann - lånt for anledningen fra de italienske arrangørene - jobbet frenetisk med såret. Og klarte å stoppe blodstrømmen.

I Lukkøyes ringhjørne var pappa Big-John elektrisk.

- Slå Ole - ikke hold. Og ikke rist på hodet. Du har ham, Ole - han er sliten.

- Ikke prøv på bomba hver gang.

Men Lukkøye var sliten han også. Og veldig mør etter Reggie Johnsons mange, tunge og effektive støt mot kroppen. Og derfor hørte han ikke på familien som skreik for framtida der nede ingen verdens ting gjorde vondt.

Han bare bokset i sin egen verden. Der viljen var det eneste som holdt gutten oppe.

Knallhard venstre

Etter åtte runder var blikket glassaktig. Verdensmesterens effektive og drepende venstre hook kom nemlig som et stempel. Gang på gang var den der over Lukkøyes høyrearm.

Karrierens desidert svakeste punkt ble servet Reggie Johnson på et fat.

- Rette støt, Ole - rette støt. Og så kjører du til kroppen.

Ringhjørnets stemmer ga seg aldri. Og Big-John og storebror Lille-John gikk hver sin kamp også. Det var vondt å se drømmen bli pepret.

Da dama i badedrakt viste plakaten med tallet 11, var det bare et mirakel som kunne gi Lukkøye VM-tittelen. Han trengte rett og slett det slaget som bare kalles bomba. Men isteden fikk han en amerikansk hanske i skrittet.

Reggie Johnson avsluttet sitt VM-forsvar på den styggeste måten. Han gjorde VM-kampen til et gateslagsmål uten regler. Men sånn er denne bransjen - du får ikke annet enn advarsler og et minuspoeng i boka.

Og poengtapet visste Johnson at han kunne leve med.

Fordi han ledet med ei mil.

Altfor sliten

- Dette er siste sjanse, Ole, hylte Big-John før siste runde. Alle visste at Johnson måtte ned. Men Lukkøye var for sliten til å få til noe som helst.
Han var egentlig ferdig for lenge siden.

- Jeg prøvde, sier Lukkøye. - Jeg gjorde så godt jeg kunne. Men Johnson var god, han slo hardt, og han kom seg unna hele tida.

- Det eneste jeg tenke på var å slå ham til helvete.

Men:

- Jeg klarte det ikke.