KOLLAPSET: Swansea-spilleren Bafetimbi Gomis skremte både spillere og publikum da han kollapset på White Hart Lane onsdag, men det gikk bra med ham. Foto: Reuters / John Sibley
KOLLAPSET: Swansea-spilleren Bafetimbi Gomis skremte både spillere og publikum da han kollapset på White Hart Lane onsdag, men det gikk bra med ham. Foto: Reuters / John SibleyVis mer

Kollapset på banen i går: - Han er OK. Det er det viktigste

Bafetimbi Gomis.

Swansea-spilleren Bafetimbi Gomis skremte både spillere og publikum da han kollapset på White Hart Lane onsdag, men det gikk bra med ham.

Den franske 29-åringen fikk oksygentilførsel etter å ha falt om like etter at Tottenham tok ledelsen i onsdagens Premier League-kamp ved Nacer Chadli etter sju minutter. Han var tilsynelatende ved bevissthet og i stand til å kommunisere da han ble båret ut.

- Det går bra med Bafetimbi Gomis. Han ble sendt til sykehus for sikkerhets skyld, men alt er OK. Det er det viktigste, sa Swansea-manager Garry Monk etter Tottenhams 3-2-seier.

Det er ikke første gangen at Gomis har besvimt. Han har tidligere mistet bevisstheten tre ganger da han spilte for Lyon.

- Alle spillerne var redde, men det viktigste er at «Bare» har det bedre nå. Jeg håper han kommer seg raskt og kan spille igjen neste gang, sa Tottenham-keeper Hugo Lloris, som er tidligere lagkamerat med Gomis i Lyon.

Underveis i kampen meldte Swansea på Twitter at tilstanden til Gomis var stabil.

- Godt nytt fra White Hart Lane. Gomis har det bra, og vi kommer med en oppdatering så snart vi kan, meldte klubben.

Det var en lignende episode på White Hart Lane for tre år siden. Den gangen falt Boltons Fabrice Muamba sammen på banen med hjertestans i en FA-cupkamp. Hans hjerte stoppet i over 78 minutter før legene fikk det i gang igjen. Han kom tilbake på banen, men valgte å gi seg med fotballen senere i sesongen.

(NTB)