Kollapset på banen lørdag - døde i dag

- Tragisk. Folk er i sjokk her nede, sier Frode Olsen.

(Dagbladet.no) Den spanske landslagsspilleren Antonio Puerta (22) kollapset på banen i en seriekamp lørdag kveld.

I tre dager har Sevilla-spilleren vært koblet til respirator på sykehus, men i dag ble tilstanden hans forverret - og han ble erklært død, melder nyhetsbyrået AP.- Dette er veldig trist og folk er i sjokk her nede. Jeg ser på tv nå, og de rapporterer ustanselig om denne tragiske hendelsen. Flere tusen har møtt opp på utsiden av sykehuset og folk strigråter, sier en svært preget Frode Olsen til Dagbladet.no.

- Som å miste et familiemedlem

Den tidligere Sevilla-keeperen er selv i Spania denne uka. Puerta gikk gradene oppover i klubben da nordmannen spilte i Sevilla. Olsen har møtt Puerta, men kjente ham ikke personlig.

- Dette preger Sevilla lokalt og Spania nasjonalt. Puerta var en lokal spiller og da får du raskt en spesiell plass hos fansen. Dette er en spiller de har identifisert seg med, og da blir det enda sterkere, sier Olsen.

Han husker tilbake til de medisinske undersøkelsene de måtte gjennom i Sevilla, og forteller at de er svært grundige.

- Det er veldig omfattende tester i Spania, men her er det tydeligvis snakk om noe som ikke har vært mulig å oppdage. Han har ved to anledninger tidligere klaget over svimmelhet, men det ble ikke funnet noen feil ved undersøkelsene, sier Frode Olsen.

Vår tidligere landslagskeeper tror dette kommer til å prege Sevilla voldsomt framover.

DØDE PÅ SYKEHUSET: Antonio Puerta ble bare 22 år gammel, etter at han døde på sykehus i dag - som følge av at han ble rammet av hjerteinfarkt under serieåpningen i helga. Foto: AP
DØDE PÅ SYKEHUSET: Antonio Puerta ble bare 22 år gammel, etter at han døde på sykehus i dag - som følge av at han ble rammet av hjerteinfarkt under serieåpningen i helga. Foto: AP Vis mer

- Dette vil prege klubben, spillerne og ansatte i lang, lang tid. De lever så tett på hverandre at det er som å miste et familiemedlem. Det blir så nært, så trist og så ufattelig.

Indre organer skadet

Puerta mistet bevisstheten på banen etter 31 minutter i kampen mellom Sevilla og Getafe i serieåpningen, da han ble rammet av et hjerteinfarkt. Han jogget rolig mot eget mål, da han plutselig falt sammen.

Lagkameratene kastet seg over ham for å hjelpe, og det medisinske støtteapparatet stormet til. Han fikk livreddende behandling, og kom til bevissthet igjen - og klarte å gå av banen selv.

Da han kom inn i garderoben kollapset han igjen og han ble fraktet til sykehus.

- Vi beklager å meddele at pasienten Antonio Puerta døde i dag klokka 14.30. Dødsårsaken var postanoksisk encefalopati (en ettereffekt av manglende oksygentilførsel til hjernen) og multippel organsvikt som følge av den langvarige hjertestansen, som førte til at han ble innlagt, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Skulle bli far

- Dette er et svært vanskelig øyeblikk for oss alle. Jeg håper jeg kan snakke om dette senere, men i øyeblikket orker jeg ikke, sier en gråtende Sevilla-president José Mario del Nido.

Kollapset på banen lørdag - døde i dag

Puerta etterlater seg ei kone - og de to ventet barn sammen.

22-åringen har spilt én kamp for det spanske landslaget og i mai scoret han ett av straffemålene da Sevilla vant UEFA-cupen. Han scoret også på overtid i semifinalen i UEFA-cupen i 2005, noe som sendte Sevilla til finalen, hvor de slo Middlesbrough 4-0.

Flere kamper utsatt

Sevilla skulle etter planen spilt Champions League-cupkvalik mot AEK i Aten i kveld, men denne kampen er nå utsatt, melder PA Sports. Kampen kommer til å bli spilt neste mandag, og den planlagte seriekampen mot Osasuna er utsatt på ubestemt tid.

- UEFA har, etter et felles ønske fra AEK og Sevilla, besluttet å utsette kampen som følge av Antonio Puertas død og de tragiske dødsbrannene i Hellas, opplyser AEK.

Sevilla skal møte Milan i den europeiske supercupen i Monaco fredag. Milan-ledelsen gir ifølge NTB uttrykk for at den kampen også kan utsettes dersom Sevilla ønsker det.

- Milan sørger over Antonio Puertas død og deler smerten som føles av våre venner i Sevilla og av spillerens familie. Vi vil godta enhver avgjørelse om hvorvidt fredagens kamp skal spilles eller ei, heter det i en uttalelse fra Milan.

Kollapset på banen lørdag - døde i dag
PREGET: Tidligere Sevilla-keeper Frode Olsen er preget av dødsfallet.
GIKK AV BANEN: Puerta klarte å ga av banen selv, før han kollapset på ny i garderoben.
MESTER: Puerta løftet i mai UEFA-cuppokalen i Glasgow.
FIKK LIVREDDENDE BEHANDLING: Sevilla-spilleren fikk rask behandling, og han kom til bevissthet igjen.