Kollapset

Jessie Diggins fikk det tøft i det iskalde været på Beitostølen. Hun ble båret ut av målområdet og fikk behandling.

KALDT: Flere utøvere fikk det tøft i kulden på Beitostølen, blant dem var amerikanske Jessie Diggins. Video: Løkås/Haarstad Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): - Sorry, jeg orker ikke.

En iskald Jessie Diggins måtte avbryte intervjuet med Dagbladet, og halte seg ut av den iskalde langrennsstadion og inn i varmen.

De siste femten minuttene har hun fått behandling av det amerikanske støtteapparatet i skiftesonen. Diggins falt om så fort hun kom inn i mål, og greide ikke å gå på egne bein ut av målområdet.

To i det amerikanske støtteapparatet bar henne til skifteområdet, og der ble hun liggende i 10-15 minutter.

Det var tydelig at hun var i store smerter. Bildene var ekle.

MÅTTE HA HJELP: Jessie Diggins ble støttet ut av målområdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE HA HJELP: Jessie Diggins ble støttet ut av målområdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
I BAKKEN: Jessie Diggins fikk behandling i skifteområdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I BAKKEN: Jessie Diggins fikk behandling i skifteområdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
I SMERTER: Jessie Diggins. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I SMERTER: Jessie Diggins. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Diggins kom seg opp på beina igjen og gikk ut selv, men det var tydelig at hun hadde det vondt:

- Jeg vet egentlig ikke hvor lenge jeg lå der. Jeg er virkelig utslitt, kald og sliten. Jeg kommer til å bli ok, men jeg er ganske utkjørt. Jeg føler meg veldig heldig som har et så bra lag rundt meg, som kan ta vare på meg når jeg trenger hjelp, sier hun. sier Diggins til NRK.

Flere sleit også med det iskalde været på Beitostølen. Blant dem, Frida Karlsson:

KULDESJOKK: I -16 grader måtte Frida Karlsson få hjelp etter målgang. Video: NRK/Løkås Vis mer

Iskaldt

Temperaturen var lav på Beitostølen, og like før rennet var i gang ble det målt -15 grader på det varmeste og -19 på det kaldeste i løypa.

Det taklet enkelte bedre enn andre.

Kerttu Niskanen var helt overlegen på 10 km klassisk på Beitostølen. Anne Kjersti Kalvå fulgte bra med hele veien og tok 2.-plassen, hennes første individuelle pallplass i verdenscupen. Frida Karlsson skuffet mot slutten etter å ha ledet lenge, men havnet til slutt på 3.-plass.

ENDELIG: Anne Kjersti Kalvå etter at hun har klatret opp på pallen for første gang i karrieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENDELIG: Anne Kjersti Kalvå etter at hun har klatret opp på pallen for første gang i karrieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det føles veldig deilig å endelig klare det. Jeg har vært altfor lenge flere ganger nå. Det betyr veldig mye for meg. Jeg har jobbet hardt for dette i mange år, og har vært nære flere ganger, sier Kalvå til Dagbladet.

Trener Stig Rune Kveen var også rørt på elevens vegne:

- Dette var en befrielse. Hun har vært nære to ganger, og Anne Kjersti er den fjerde norske kvinnen som er på pallen i år. Det er utrolig bra av laget så langt i vinter, og det er stort for Anne Kjersti å få den bekreftelsen, sier Kveen til Dagbladet.

Verdenscupleder før rennet, Tiril Udnes Weng, hadde som mål å havne innenfor topp ti. Det klarte hun med god margin.

TV-REPORTER: Forrige gang britiske Andrew Musgrave var på Beitostølen ble det krøll, Anne Kjersti Kalvå er tilbake på erobrede marker og Therese Johaug debuterer som utegående reporter. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: Bilder fra NRK Vis mer

- Det var fint å gå på ski i dag. Det er er nytt god resultat for meg. Det er disse distanserennene som blir nøkkelen for at jeg skal holde meg i tetkampen når det kommer til den gule trøya. Nå er de to nærmeste foran meg i dag, men jeg er veldig fornøyd, sier Udnes Weng til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer