Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Kollega kritisk til Edvartsen: - Lite lojalt

Støtter dommersjef Terje Hauge.

- LITE LOJAL: Dommer Svein-Erik Edvartsen får kritikk for å være lite lojal etter sine utspill og striden med dommersjefen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- LITE LOJAL: Dommer Svein-Erik Edvartsen får kritikk for å være lite lojal etter sine utspill og striden med dommersjefen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen har ikke fått noen kamper så langt i Eliteserien denne sesongen etter en konflikt med dommersjef Terje Hauge.

Nå går dommer Tom Harald Hagen i forsvar av dommersjefen. Det uttaler Hagen til TV 2.

DOMMER: Tom Harald Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DOMMER: Tom Harald Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

«Svein-Erik Edvartsens håndtering i media de siste ukene er i manges øyne svært uheldig. Mange kollegaer oppfatter at han har satt egne interesser foran dommerkollegiet og dommermiljøet. Han har i media gått ut mot dommersjefen og kritisert sitt dommerteam. Slikt oppfattes som lite lojalt. Medieoppslagene satte kollegaene i en vanskelig situasjon få dager før seriestart, og var med på å sette negativt fokus på dommergruppa.», skriver Tom Harald Hagen i en epost til kanalen.

Han skriver:

«Videre har medieoppslag gitt inntrykk av at Svein-Erik har støtte og hjelp fra medlemsmassen i Dommerforeningen, noe mange medlemmer ikke kjenner seg igjen i. Tvert i mot opplever jeg at det store flertallet har full tillit til dommersjefen, og at det er Hauge som får bred støtte i denne saken.»

Edvartsen har ikke fått dømme i de fem første serierunde i Eliteserien, men er tilbake i serierunde nummer sju.

Edvartsen sa følgende til Dagbladet da han ble vraket til første serierunde:

- Jeg har alltid lyst til å dømme kamper. Denne gangen ble åtte av 14 dommere oppsatt. At jeg ikke var en av disse denne gangen, må dommersjefen svare for, og jeg ha respekt for, sa Edvartsen til Dagbladet.

Hagens utspill støttes av Norsk fotballdommerforening.

- Vi oppfatter at saken er langt mer kompleks og stikker dypere enn det som har fremkommet i media. En anonym spørreundersøkelse gjennomført blant våre medlemmer i Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen i slutten av 2016 viste bred støtte til dommerseksjonen. Tom Harald Hagen reflekterer medlemsmassen og gir et godt bilde av hva majoriteten av våre medlemmer mener, sier styreleder og eliteseriedommer Ola Hobber Nilsen til TV 2 Sporten.

Edvartsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld. Han har heller ikke kommentert TV 2s sak.