Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollega om sparket United-speider: - Aldri sett noe lignende

Dansk speider sparket etter oppsiktsvekkende Facebook-meldinger.

RYDDER OPP: Manchester United har sparket klubbens danske speider Torben Aakjær etter en Facebook-kommentar som brøt storklubbens reglement. Aakjær er ikke avbildet her. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
RYDDER OPP: Manchester United har sparket klubbens danske speider Torben Aakjær etter en Facebook-kommentar som brøt storklubbens reglement. Aakjær er ikke avbildet her. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Manchester United sparket onsdag kveld den danske speideren Torben Aakjær etter at han kom med rasistiske ytringer på Facebook.

Torsdag uttalte Aakjær overfor danske BT at han sto for det han hadde skrevet, men hevder han ikke er rasist. Dog innrømmet han at han hadde ordlagt seg litt feil i enkelte av meldingene.

Aakjær får nå liten støtte av kollegaer i fotballmiljøet.

- Uunngåelig Sportsdirektør i Hamburg, Frank Arnesen, ga selv Aakjær fyken da han var talentspeider i Hamburg, det fordi han hadde sin egen. Han kaller sparkingen «uunngåelig».

- Man vet det jo. Fotballspillere får kjempebøter når de dummer seg ut på internett. Manchester United syntes han gikk over grensen og sparket ham, sier Arnesen til BT.

Arnesen tror at Aakjær kan få vanskeligheter med å få seg jobb på samme nivå igjen.

Aldri sett noe lignende - Det kommer til å dreie seg om hvordan han greier seg gjennom dette. Altså, om han kommer med unnskyldninger eller forklarer seg, så kan han komme videre, sier Arnesen.

Bryan King, som også er talentspeider, for Everton, sier han aldri har vært borti noe lignende.

- Jeg har vært i fotballsirkuset i 53 år og jeg har aldri sett noe lignende. Som talentspeider skal du være mer enn forsiktig. Vi jobber for klubber som er store merkevarer, og vi har med unge mennesker å gjøre. Sier vi slike ting, går det utover arbeidsgiveren, sier King ifølge BT.

Ut av proporsjoner Aakjær kom natt til fredag ut med en pressemelding der han forklarer sin versjon av saken.

- Det var med stor sorg jeg i går kveld fikk beskjeden om at jeg ikke lengre er ansatt i Manchester United. Jeg må poengtere at jeg er meget irritert over hvordan saken ble, og at den er blåst opp til noe jeg mener er helt ute av proporsjoner, skriver han ifølge NTB.

- Jeg er på ingen måte rasist, men har vært en ivrig samfunnsdebattant som gjennom min Facebook-profil har sagt min mening om hva som rører seg i samfunnet. Jeg innrømmer i den forbindelse at min retorikk og humor kan være grovkornet, satirisk og til tider muligens også nedverdigende for noen.

Kommentarene skal ha gått utover muslimer og østeuropeere.

- Min kommentarer har handlet om flere forskjellige temaer. Alt fra religiøse standpunkt, holdning til kongehuset, dansk politikk, østeuropeiske kriminelle og så videre, skriver Aakjær ifølge NTB.