Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollegaene refser Northug

- Jeg er helt enig, sier han ydmykt.

Landslagskollegaene er lei av at Petter Northug (22) er «gratispassasjer».

Denne uken har landslagsløperne i langrenn vært samlet på Hafjell for å evaluere sesongen. Der måtte lagets største stjerne, Petter Northug, finne seg i å bli refset av landslagskollegaene.

Nettavisen kjenner til at det over tid har bygget seg opp misnøye med Northugs innsats på felles treningsøkter. Grunnen skal være at trønderen ikke tar sin del av drajobben under intervall- og langkjøringsøkter.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik bekrefter at Northugs innsats ble kritisert på møtet.

- Jeg er enig i kritikken som kom. Skal Petter utvikle seg som skiløper, må han bli flinkere til selv å ta ansvaret. Det er også viktig for lagbyggingen at alle gjør en jobb for fellesskapet.

Selv er Northug ydmyk overfor kritikken.

- Dette er noe jeg og Morten har snakket om tidligere og jeg er helt enig, sier Northug til Nettavisen.

Han understreker samtidig at manglende bidrag ikke skyldes manglende vilje til å bidra.

GRATISPASSASJER? Det mener Petter Northug jr.s landslagskollegaer, og hovedpersonen er helt enig i kritikken. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
GRATISPASSASJER? Det mener Petter Northug jr.s landslagskollegaer, og hovedpersonen er helt enig i kritikken. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- For å være helt ærlig er det ikke på mange økter jeg kan bidra til å heve nivået. Sannheten er at jeg mange ganger har mer enn nok å henge på. Spesielt gjelder dette på løpeøkter og rulleskiøkter i klassisk. I skøyting kan jeg kanskje være med å sette standarden.

- Du er altså ikke god nok?

- I løping og i klassisk er jeg ikke god nok. Først må jeg bli en bedre skiløper, så kan jeg bidra mer på samlingene. Jeg har alltid vært vant til å trene sammen med folk som er bedre enn meg. Men skal jeg bli bedre, spesielt i intervallstarter, må jeg bli flinkere til å sette standarden selv, sier Northug.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media