SIRKUS TINKOV: Danske kommentatorer har bare ventet på at det skulle skjære seg mellom Oleg Tinkov og Bjarne Riis. Nå er sistnevnte suspendert fra laget etter sportslig uenighet. - Dette tror jeg aldri har skjedd før, uttaler Bjarnes danske kollega, Brian Holm. (AP Photo/Sang Tan)
SIRKUS TINKOV: Danske kommentatorer har bare ventet på at det skulle skjære seg mellom Oleg Tinkov og Bjarne Riis. Nå er sistnevnte suspendert fra laget etter sportslig uenighet. - Dette tror jeg aldri har skjedd før, uttaler Bjarnes danske kollega, Brian Holm. (AP Photo/Sang Tan)Vis mer

Kolleger rystet etter Riis-suspensjon

- Da jeg hørte ryktene, trodde jeg ikke på dem.

(procycling.no): Den danske avisen BT kunne mandag avsløre at Bjarne Riis har blitt suspendert av lageier Oleg Tinkov.

Dette bekreftes også av DPCC, som er en forening for tidligere og nåværende danske sykkelryttere.

Les også: - Tinkov og Riis i krangel under italiensk ritt

Dansk TV 2 melder at konflikten mellom Tinkov og den sportslige ledelsen i laget under Tirreno-Adriatico ligger bak uroen.

- Sagan talte sjefen midt imot Her ville den russiske eieren fjerne sportsdirektør Steven De Jongh fra følgebilen, etter at Alberto Contador ikke maktet å følge Nairo Quintanas hardkjør.

- Det var et meget stormfult møte som endte med at Tinkov ropte høyt, og at en av rytterne, Peter Sagan, tok til motmæle, noe som er svært sjelden. Det var etter den hendelsen at hele misæren oppsto, sier dansk TV 2s ekspert, Henrik Jul Hansen, til TV-kanalen.

I etterkant ble det altså kjent at Bjarne Riis har blitt fjernet fra laget på ubestemt tidspunkt.

«Ørnen fra Herning» var ikke til stede under helgas Milano-Sanremo. Det fikk ryktene til å gå.

Rystet Holm: - Har ikke skjedd før Danske Brian Holm, selv sportsdirektør i Etixx — Quick-Step og leder for DPCC, hørte selv ryktene allerede søndag kveld.

- Jeg tror ikke dette har skjedd før. Da jeg hørte ryktene, trodde jeg ikke på det. Det kunne ikke være korrekt, men det er det altså, uttaler Holm til BT.

Riis eide tidligere laget, men solgte seg ut til nettopp Tinkov i desember, 2013. Flere danske kommentator mener duoens ulike personligheter, har gjort det til et tidsspørsmål før samarbeidet ville skjære seg.

Ifølge Holm er Riis fremdeles en meget populær skikkelse i sykkellaget.

- Bjarne er ytterst god likt, både blant ryttere og sportsdirektører. Så er spørsmålet hva Tinkoff-Saxo gjør videre. For meg virker det lovlig tidlig å spille «panikkfotball» bare fordi resultatene ikke har gått slik man ønsket.

Verken Riis eller Tinkov har uttalt seg etter at nyheten ble kjent.

Tinkoff-Saxo bekrefter i en pressemelding at Riis ikke har vært aktiv for laget siden forrige søndag, men offentliggjør ikke årsaken til det:

- Han ble ikke suspendert for sin aktive rolle for manglende resultater eller finansielle grunner. Ingen endelige avgjørelser er tatt for noen deler av laget, og om det blir gjort, skal det kommuniseres ut når den tid kommer. Inntil da gir vi ingen ytterligere kommentarer i sakens anledning, står det i pressemeldingen.

Ny blemme i Katalonia Tinkoff-Saxo konkurrerer i Katalonia denne uka, der blant annet sportsdirektør De Jongh og Alberto Contador er til stede.

Det åpnet ikke veldig bra da Team Sky og Tinkoff-laget begynte hardkjøret for sent, og lot Pierre Rolland stikke av med over to og et halvt minutt på åpningsetappen.

Mon tro hvordan Tinkov responderte på det?