- Kollektivet sviktet

Tom Nordlie så Odd Grenland knuse Start i Skien.

(Dagbladet.no): Odd Grenland-Start 2-0.

Odd førte kampen fra første minutt. Store deler av første omgang foregikk inne i feltet til serieleder Start.

Men de store sjansene skapte de aldri før pause.

- Det var forholdsvis jevnt selv om vi hadde spillemessig overtak i første omgang. Men i andre omgang var det bare tidsspørsmål før vi skulle få ballen i mål, sier Odd-trener Arne Sandstø til Canal+.

Tommy storspilte

Spesielt Tommy Svindal Larsen på midtbanen var mye av nøkkelen til Odds overtak.

- Det må være grusomt å spille på en midtbane med halvdårlig press mot Svindal Larsen. Da trer han ballen gjennom som han vil, sier Sandstø.

Og nettopp kollektivt press, innsats og bevegelse sviktet hos Start i dag.

- Vi var dårlige på det som har vært varemerket vårt, sier trener Tom Nordlie til Canal+.

- Det er det kollektive spillet, både offensivt og spesielt defensivt, som er av en helt annen kaliber enn vi pleier. I dag var Odd en klasse bedre enn oss og fortjente å vinne, sier Start-treneren.

- Krisemaksimerer ikke

Selv om tapet bety at serieledelsen er i akutt fare - spesielt om Vålerenga vinner hjemme mot Glimt i dag - vil ikke Tom Nordlie fokusere på det negative.

- Vi må heller tenke på hvor mange ganger vi har gjort gode kamper i år. Vi kan ikke krisemaksimere fordi vi gjør en dårlig fotballkamp, sier han.

Han avviser at problemet var at laget hans løp for lite.

- Jeg tror vi løp like mye som før, men vi var hele tida der ballen hadde vært, mener Nordlie.

Kunne stjålet poeng

Nordlie ga heller aldri opp håpet om å stjele med seg poeng hjem til Kristiansand.

- Det var 1-0 lenge, så det hadde ikke vært umulig for oss å dra med oss poeng, selv om det hadde vært ufortjent.

1-0 kom drøye ti minutter inn i andre omgang. En annen nyankommet Odd-spiller som imponerte i dag, var Patrick Suffo. Han la ned ballen med brystet, rett i løpebanen til Fernando De Ornelas som klinte den i venstre hjørne fra 20 meters hold. Start-keeper Rune Nilssen bare så på skuddet som fløy forbi ham.

Suffo var også sentral i forarbeidet til 2-0, som kom helt på tampen. Han fikk ballen litt inne på Starts halvdel, og satte fart framover. På høyresida kom spissmakker Olivier Occean stormende, fikk en fin pasning fra Suffo og banket den i venstre hjørne.

SERIELEDEREN SVIKTET: Start og Alex Valencia (t.v.) var ikke i nærheten av sitt beste mot Odd og Jan Frode Nornes i kveld. - Det dårligste jeg har sett av Start i år, sa Nils Johan Semb, ekspert for Canal+, i pausen. Det bedret seg ikke i andre omgang for serielederne i gult og svart.